Tallinkin matkustajamäärä väheni

Kirjoitin tuollaisen otsikon. Miksi? Viime vuosina kaikkien Helsinki-Tallinna välillä liikennöiden laivayhtiöiden (TallinkSilja, Viking Line, Eckerö Line ja Linda Line) matkustajamäärät ovat kasvaneet. Laivafirmat hehkuttivat paljon uusista matkustajaennätyksistä.

Tallink kertoi, että tammikuun 2012 matkustajamäärä oli 644 658 matkustajaa. Suomen ja Ruotsin välinen matkustajamäärä putosi 9 prosenttia vuoden takaisesta, Viron ja Ruotsin välillä oli matkustajia 6,5 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Tähän vaikutti se, että risteilyalus Victoria I oli tammikuussa kahdeksan päivää huollossa. Ruotsin ja Latvian välinen liikenne kasvoi 6,8 prosenttia. Suomi-Viro reitti pysyi suunnilleen viime vuoden tammikuun tasolla. Matkustajia Helsingin ja Tallinnan välillä oli 297 369. Laskua viime vuoden tammikuun tuloksesta oli 0,4 prosenttia.

Kohta nähdään, tuleeko vuodesta 2012 taas matkustajaennätysten vuosi. Tammikuu sitä vielä ei luvannut. Mutta ainakaan Suomen ja Viron liikenteessä ei voida puhua mistään matkustajanotkahduksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *