Eckerö Linen passi- ja viisumiohjeet

Tallinna houkuttelee suomalaisia. Satunnainen matkailija pohtii, tarvitaanko matkalla passia. Entä jos matkaseurueessa on joku ulkomaalainen?

Eckerö Line antaa seuraavanlaisia ohjeita:

Passi

Kaikilla Baltian maiden matkoilla tarvitaan voimassaoleva matkustusasiakirja, joko passi tai 1.3.1999 jälkeen myönnetty henkilökortti. Lasten henkilökortti ei käy matkustusasiakirjaksi. Mikäli alle 7-vuotiailla lapsilla ei ole omaa passia, heidät tulee olla merkitty mukana matkustavan vanhemman passiin. 7 vuotta täyttäneet lapset tarvitset oman passin.

Tähän pieni tarkennus. Suomessa uuden passilain mukaan lapsia ei enää merkitä vanhempien passiin. Jos passi on saatu ennen 21.8.2006 ja siinä on lasten nimet merkitty, tämä kelpaa matkustusasiakirjaksi Virossa siihen asti kunnes lapsi täyttää 7 vuotta.

Poliisi voi myöntää alaikäiselle henkilökortin, joka käy matkustusasiakirjana. Henkilökorttiin tarvitaan huoltajien suostumus. Toinen poliisin myöntämä asiakirja on ”Alaikäisen henkilökortti”, jonka voi hakea ilman huoltajien suostumusta. Tämä ei kelpaa matkustusasiakirjana. Alaikäiset saavat myös passin.

Viisumi

Eckerö Line jatkaa:

Viron kanssa viisumivelvollisten maiden kansalaisilla on matkustettaessa Viroon oltava voimassaoleva viisumi. Tämä koskee myös päiväristeilyllä olevia matkustajia.

Jos mukanasi on ulkomaisia vieraita, tarkista viisumiasia, kun varaat matkan. Nettimyymälästä varattaessa ohjelma informoi viisumitarpeesta kansalaisuus-kentän täyttämisen yhteydessä.

Matkustusasiakirjat kuntoon

Eckerö Line vielä muistuttaa, että jos matkustusasiakirjat eivät ole ajan tasalla, matkustaja voidaan käännyttää maasta pois.

Matkustaja on velvollinen huolehtimaan siitä, että matkustusasiakirjat ovat kunnossa. Mikäli näin ei ole, ja viranomaiset käännyttävät matkustajan takaisin, vastaa hän itse syntyvistä kuluista.

Lue myös: Tarvitaanko Tallinnan matkalla passia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *