Tallink Siljan ohje passista

Tässä Tallink Siljan ohje Viroon matkustaville Suomen kansalaisille. Mitä suomalaiset tarvitsevat kuin matkustavat Viroon:

Passi tai kuvallinen, 1.3.1999 jälkeen myönnetty henkilökortti (ei koske väliaikaista henkilökorttia, alaikäiselle ilman huoltajan suostumusta annettua henkilökorttia eikä ulkomaalaiselle myönnettyä henkilökorttia). Huom. Ajokortti ei ole henkilökortti.

Suomen voimassa olevan passilain mukaan lasta ei enää voi merkitä vanhempiensa passiin. Alaikäinen lapsi tarvitsee oman matkustusasiakirjan (passi tai henkilökortti). Kuitenkin vanhat, ennen 21.8.2006 tehtyä passilakimuutosta myönnetyt passit, joihin lapsi voitiin merkitä, ovat hyväksyttäviä matkustusasiakirjoja Virossa siihen asti kunnes lapsi täyttää 7 vuotta.

Tässä tämä on sanottu ytimekkäästi. Ajokortti ei kelpaa matkustusdokumenttina. Tulee hankkia kuvallinen henkilökortti tai passi. Alaikäiset lapset tarvitsevat oman passin tai henkilökortin. Jotkut vanhat passit, joihin lapset on merkitty, saattavat kelvata lasten osalta siihen asti kunnes lapsi täyttää seitsemän vuotta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *