Tallinnan Viru-hotelli täyttää 40 vuotta

Sokos Hotel Viru – täyttää 40 vuotta. Hotelli avattiin kevätkesällä 1972 ja oli Viron ensimmäinen pilvenpiirtäjä ja alueen hienoin hotelli. Se on Tallinnan legendaarisimpia tuntomerkkejä. Monen suomalaisen matkailijan muistot liittyvät juuri tähän hotelliin.

Viru-hotelli perustettiin Neuvostoliiton matkailunkehittäjien toivomuksesta. Tarkoituksena oli kerätä ulkomaalaisilta matkustajilta rahaa valtion kassaan. Tätä hotellia tarvittiin, sillä Tallinnassa vieraili koko ajan enemmän ja enemmän turisteja ja vuonna 1963 valmistunut Hotell Tallinn ei pystynyt vastaamaan kysyntään. Merkittävä tekijä oli myös vuonna 1965 avattu laivayhteys Helsinki-Tallinna -välille.

Vuonna 1972 kevätkesällä avattu Viru tallentui jo silloin historiaan Viron ensimmäisenä pilvenpiirtäjänä ja lähialueensa hienoimpana hotellina. Vuosien myötä Virusta on tullut Tallinnan ja koko Viron eräs tunnetuimpia tuntomerkkejä sekä idästä että lännestä saapuneille vierailijoille.

Viru –hotelli perustettiin neuvostovallan matkailustrategien toivomuksesta, jotta kansainvälisistä matkailurahoista kertyisi osa myös kommunistisen suurvaltion kukkaroon. Ulkomaanmatkailijoita palvelevan Inturist-matkatoimiston tilauksesta ruvettiinkin suunnittelemaan Tallinnaan ainakin yhden suurhotellin rakentamista. 70-luvun alussa Tallinnassa vieraili yhä enemmän ulkomaisia turisteja eikä vuonna 1963 valmistunut Hotell Tallinn pystynyt enää tyydyttämään kysyntää. Lisäksi vuonna 1965 avattiin laivayhteys Helsingin ja Tallinnan välille.

Tänä vuonna Viru-hotelli viettää juhlaa. Kannattaa käydä majoittumassa ja tutustumassa samalla Virun KGB-museoon.

Hotellien erikoistarjoukset – Tallinna

1 vastaus artikkeliin “Tallinnan Viru-hotelli täyttää 40 vuotta”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *