Viron alkoholivero nousee

Viinavero nousee!  Alkoholin verotus (alkoholiaktsiis) nousee Virossa helmikuun alussa 5 %.  Mikä on tämän vaikutus alkoholin hintaan ja suomalaisten ostotottumuksiin, selviää myöhemmin. Tallinnasta tuodaan Suomeen paljon olutta, viiniä, siidereitä ja väkeviä alkoholijuomia. Nämä juomat ovat olleet Virossa tuntuvasti halvempia kuin Suomessa.  Tammikuussa ehtii vielä käydä tekemässä edullisia alkoholiostoksia Tallinnassa. Mutta eihän tuo viiden prosentin viinaveron korostus aivan kamala ole, mutta mikä on sen merkitys alkoholin markkinahintoihin?

Alkoholiveron lisäksi myös tupakkatuotteiden ostaminen Virosta kalistuu, sillä tupakkavero nousee 10 % jo vuodenvaihteessa.

Viro on vielä halvempi maa kuin Suomi. Mutta maa kuinka kauan? Ja kyllä ne Suomenkin hinnat nousevat koko ajan, joten samaa tahtia mennään. Hyvää Tallinnan matkaa!

2 vastausta artikkeliin “Viron alkoholivero nousee”

  1. Eiköhän se ole Viron alkoholin valmistevero, joka nousee 5%. Ei alkoholin hinta. Tuskin virossa valmisteveron osuus hinnasta on 100%. Silloin alkoholin hintakin nousisi tuon 5%. Vuosi sitten Viron alkoholin valmistevero nousi 10%.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *