Virossa puhutaan tästä

Viron matkailijalle Baltic Guide -lehti on erinomainen apuneuvo. Lehteä saa satamasta ilmaiseksi. Jos olet lähdössä Tallinnan risteilylle, etsi tämä lehti käsiisi. Lehdessä on paljon tietoa Virosta sekä mainoksia, joissa Tallinnan ravintolat, kauneudenhoitolat, tavaratalot ja muut mainostavat tuotteitaan.

Marraskuun lehden ”Näistä puhutaan” -palstalla mainittiin kolme asiaa. Tässä referoin niitä vapaasti ja lyhyesti.

1. Paluu Viroon ei houkuttele

Tarton yliopiston tekemä tutkimus osoitti, että melkein puolet Suomessa asuvista virolaisista ei ole kiinnostunut Viroon paluusta. Suurin osa Suomeen muuttavista virolaisista on nuoria noin 30-vuotiaita. Noin puolella on ammattikoulutus. Korkeakoulutettuja on vain 15 prosenttia.

2. Virossa oli ennätysten matkailukesä

Kesä 2011 oli Virossa ennätyksellinen matkailukesä. Majoitusyritysten palveluja käytti kesällä 705 000 ulkomaalaista. Hotellit olivat erityisen suosittuja Tallinnassa ja Pärnussa.

3. Viron jalkapallon EM-unelma

Viron jalkapallomaajoukkue pääsi jatkoon EM-alkulohkosta. Karsintaotteluissa Viro kuitenkin hävisi Pohjois-Irlannille emmekä näe Viron jalkapalloilijoita kesän 2012 EM-kilpailuissa. Vaikka Viro ei päässytkään lopputurnaukseen, joukkue pelasi upean karsinnan.

2 vastausta artikkeliin “Virossa puhutaan tästä”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *