Tallinnan Suomen suurlähetystö: Tallinnassa taskuvarkaudet yleisiä. Ottakaa matkavakuutus!

Tallinnassa sijaitseva Suomen suurlähetystö antaa ohjeita Tallinnaan matkaaville. Ohjeessa todetaan, että Virossa turvallisuustilanne on vakaa.

Matkustustiedotteessa todetaan:

Tallinnassa ja muissa kaupungeissa on syytä varoa kaupunkielämän mukana liikkuvia taskuvarkaita, jotka tilaisuuden tullen iskevät sellaisissa turistikohteissa, missä on paljon ihmisiä ja tungosta. Siksi lompakoista ja käsilaukuista on syytä pitää hyvää huolta. Suositeltavaa ei ole myöskään liikkua yksin vahvassa humalatilassa.

Käytä luottokorttia harkiten! Luottokorttihuijaukset Tallinnassa ovat yleistyneet. Ole huolellinen varsinkin olutbaarissa ja yökerhossa kortilla maksamisen kanssa.

Pysäköi auto valvotulle alueelle. Älä jätä autoon tavaroita näkyville.

Ilmoita varastetut ja kadonneet passit poliisille. Tee rikostapauksissa rikosilmoitus paikalliselle poliisiasemalle. Ota kopio rikosilmoituksesta ja/tai pyydä tapauksen käsittelynumero.

Käytä laillisia takseja! Tutustu taksin takaoven ikkunassa olevaan hinnastoon. Siinä on merkitty lähtöhinta sekä kilometrihinnat. Taksissa pitää olla valokuvalla varustettu nimilappu ratin vieressä. Tarkista, että taksamittari laitetaan päälle vasta lähtiessä. Jos mittari ei toimi tai et saa tulostettua kuittia, voit kieltäytyä maksamasta.

Olen kirjoittanut tästä ennenkin. Taksien kanssa Tallinnan matkailija on joutunut ongelmiin. Katso seuraavat kirjoitukseni:

Tarkista Tallinnassa taksin hinta ennen matkaa

Tarkista tämä ennen kuin istut taksiin Tallinnassa

Ota matkavakuutus

Tallinnan matkalle kannattaa ottaa matkavakuutus. Suurlähetystö tiedottaa:

”Kaikenkattava matkavakuutus on tarpeen.”

Suomessa asuva saa Virossa välttämättömän sairaanhoidon. Tähän tarvitaan eurooppalainen sairaanhoitokortti. Tämän eurooppalaisen sairaanhoitokortin saavat Kelan toimistosta kaikki Suomen sosiaaliturvaan kuuluvat henkilöt.

Erinomaista että Suomen suurlähetystö opastaa Tallinnaan matkaavia kansalaisia. Koko tiedote on luettavissa suurlähetystyön sivulla.

Matkavakuutus Tallinnan matkalle

Suurlähetystö suositelee matkavakutuksen ottamista. Matkavakuutus ei ole kovin kallis. Täältä saat vakuutuksen tarjoushintaan:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *