Tallinnan joulutori 2011/2012 Raatihuoneen torilla (26.11.-8.1.)

Tallinnan perinteiset joulumarkkinat ovat taas tänä vuonna raatihuoneen torilla. Markkinakojut avaavat ovensa marraskuun 26 päivä. Kauppaa tehdään vuoden 2012 puolelle tammikuun 8. päivään asti.

Tallinnan raatihuoneen joulutori on ollut hyvin tunnelmallinen paikka. Varsinkin silloin kun lumi on peittänyt torin ja vanhan kaupungin talot, joulukuusi on valaistu ja myyntikojujen luona kauppa käy sekä lämmin juoma ja ruoka tekevät kauppansa.

Tallinnassa on ollut myös toinen joulutori. Viime vuonna Rotermanin korttelissa, Coca Cola -plazan vieressä, aivan Viru-hotellin lähelllä, oli ”Eesti Jõuluturg” (Viron joulutori). Valitettavasti tähän päivään mennessä tämän joulumarkkinapaikan kotisivut eivät ole päivittyneet ja en tiedä, onko joulutori kyseissä paikassa vielä tänäkin vuonna.

Joululahjaostoksia kannattaa tehdä Tallinnassa. Tälläkin tallinnanmatkat.com -sivustolla on olemassa hintavertailuja siitä, mitä Virosta kannattaa ostaa. Ja vaikka ei ostaisikaan mitään, Tallinnassa kannattaa käydä nauttimassa keskiaikaista joulun tunnelmaa.

Hintavertailu Suomi-Viro

Tässä hieman hintavertailua Suomen ja Viron välillä:

Tienaa Tallinnan matkalla. Tämä juttu on varsinkin niille, jotka suunnittelevat alkoholin tuomista Virosta Suomeen. Muista kuitekin että alkoholia saa tuoda vain omaan käyttöön.

Hintavertailu Suomi-Viro. Mitä Virossa maksaa bussimatka, jotkut ruokatavarat ja bensiini. Varsin suppea hintavertailu.

Mitä Tallinnasta kannattaa ostaa? Tallinnassa on muun muassa seuraavat halvempia kuin Suomessa: ruoka, palvelut (mm. parturi, kampaamo, manikyyri), apteekkituotteet, alkoholi, tupakka, vaatteet. Jotkut jutut kuten sokeri, osoittautui Virossa kalliimmaksi kuin Suomessa.

Jos lähdet tekemään jouluostoksia autolla ja tunnet itsesi hieman epävarmaksi, miten laivaan ajetaan, tässä pieni ohje autoilijalle.

Jos haluat nauttia Tallinnan joulutunnelmasta kauemmin, kannattaa varata hotelli paikan päältä. Hotellin varaaminen käy helposti myös internetissä muun muassa täällä. Kirjoitat vaan päivämäärän ja matkakohteen (esimerkiksi Tallinna, Tartto, Pärnu) ja saat luettelon vapaista hotelleista. Valinnanvara on todella suuri ja maksaminen helppoa. Tutustu Viron hotellitarjontaan tässä:

Matkavakuutus joululahjojen ostosmatkalle

Vaikka joulu onkin upeaa aikaa, Tallinnan liukkailla kaduilla voi tapahtua vahinkoja, jotka tulevat itselleen maksettavaksi, jos ei ole voimassa olevaa matkavakuutusta. Matkavakuutus ei ole kovinkaan kallis. Voit tutustua vakuutuksiin täällä (ja laittaa samalla kaikki muutkin vakuutukset kuntoon!):

Tilaa valmismatka Ikaalisten matkatoimistosta

Voit tilata myös valmismatkan Tallinnaan. Esimerkiksi Ikaalisten matkatoimisto välittää 22 tunnin risteilyjä, päiväristeilyjä, kylpylämatkoja ja hotellilomia Viroon. Näiden matkojen lomassa löydät toivottavasti aikaa vierailla Tallinnan joulutorilla.

2 vastausta artikkeliin “Tallinnan joulutori 2011/2012 Raatihuoneen torilla (26.11.-8.1.)”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *