Helsinki-Tallinna laivaliikenne lopetettava?

Luin tänään Iltalehden keskustelupalstalta huvittavan keskustelunaloituksen: ”Helsinki-Tallinna laivaliikenne täyskieltoon”. Nimimerkki Ruhtinas, perusteli aloitettaan sillä, että Suomen valtiolle tulisi miljarditolkulla säästöjä ja vähemmän rikollisia. Myös työllisyys paranisi. Selvää on, että tälläinen radikaali ehdotus herättää mielipiteitä. Kävinpä niitä lukemaan, ja tässä joidenkin kirjoittajien ajatuksia:

Yli 8 miljoonaa matkustajaa suomesta viroon. Kun jokainen jättää viroon keskimäärin sen 300 euroa, niin summa vastaa puolustusvoimien budjettia.

Mikä idiootti ehdotus! Käyn hoitamassa kuntoani Eestissä joka vuosi, Suomessa ei siihen ole varaa, liian kallista. Eesti on meille köyhille suomalaisille luxusta. Sieltä saa edullisesti vaatteita ja HIENOJA kanssa, jollaisia ei Suomessa myydä, virkistyy kummasti yksikulttuurisesta SIISTISTÄ maasta (nostalginen huokaus) ja mitä eestiläisiin työntekijöinä tulee, niin muistuttavat ahkeria ja tunnollisia suomalaisia joskus 70-luvulla. Nythän suomalaisilla ei enää ole samaa työmoraalia.

Tallinnan kulttuurianti, siisteys, kahvila- ja ravintolakulttuuri, palvelu ja ilmapiiri on parempaa kuin Helsingissä. Käyn siellä virkistäytymässä, en kännäämässä. Onhan se hyvä, että vähävaraisetkin voivat virkistäytyä, mutta kännääminen on kyllä epämiellyttävää katseltavaa, mutta sekin on vähenemään päin ja kun valitsee ei-iltareittiajan, ei kännikaloja juuri näy.

En lilluttele napaani kylpylöissä enkä ole niissä käynyt, mutta hyvä idea. Minulla ei myöskään ole rakennekynsiä eikä hiusten tai ripsienpidennyksiä. Monia tuttujani käy siellä töissä, ihan tosi, ja pari opiskelee elokuva-alaa, jota Suomessa ei ole edes mahdollista opiskella. Jos taloussuhde on epäterve, eihän se ole virolaisten tai suomalaisten kuluttajien vika, vaan päättäjien vika.

Hammaslääkäri, kampaaja, parturi, jalkahoidot, silmälasit, teostovapaat medialaiteet, elokuvat ja musiikki, alkoholi, tupakka,lääkkeet, lääkäri, eläinlääkäri, ruoka ja vaatteet. Perhe säästää vuodessa noin 10 000 € kun käymme kaikki virossa asioimassa. jos ei olisi tuota kirottua talvea jääongelmineen niin muutettaisiin viroon asumaan ja käytäisiin suomen puolella vain töissä

Tällaisia kommentteja tuli keskustelijoilta. Eli Viron ja Suomen välistä laivaliikennettä ei kannata lopettaa. Viro on myös minun suosikkimaani. Jos en matkustaisi Viroon, niin mihin sitten? Siellä on kiva käydä kylpylässä ja hotellilomalla. Ja sieltä saa – ainakin vielä – halvalla lääkkeet, ruokaa, silmälasit ja vaatteita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *