Tallinnan Suurkillan talo avattu taas yleisölle

Suurkillan talo (Suurkildi hoone) Tallinnassa on uudistunut ja on avoinna yleisölle. Talossa on tehnty täydellinen restaurointi.

Suurkillan talo on yksi Tallinnan kuuluisimmista nähtävyyksistä. Kuusisataa vuotta vanha rakennus on ollut yksi kaupungin sosiaalisen ja kulttuurielämän keskuksia jo satojen vuosien ajan.

Suurkillan talossa on pysyvä näyttely ”Selviytymisen henki – 11.000 vuotta Viron historiaa”. Näyttely auttaa ymmärtämään Viron alueella eläneitä ihmisiä sekä esittelee Viron historiallisia tapahtumia.

Aarrekammiossa voi tutustua Virossa eri aikakausina käytettyihin valuuttoihin. Suurkillan talon kellarikerros kertoo talon oman historian.

Suurkillan talon ulkoilmanäyttely ”Historian polku” kertoo Viron historiasta.

Tallinnan suurkilta perustettiin todennäköisesti vuonna 1325. Kilta yhdisti Tallinnan suurimpia kauppiaita. He rakensivat vuonna 1407-1410 Suurkillan talon, jonka sisätyöt valmistuivat vasta 1417.

Jos haluat vierailla Tallinnassa Suurkillan talossa, se löytyy helposti vanhasta kaupungista. Osoite on Pikk 17. Talo on avoinna joka päivä (paitsi keskiviikkona) kello 10-18.

1 vastaus artikkeliin “Tallinnan Suurkillan talo avattu taas yleisölle”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *