Eckerö Linen menestyksekäs kesä 2011

Tallinnan matkat ovat suosiossa. Helsingin ja Tallinnan välinen liikenne on viime vuosina jatkuvasti kasvanut. Heinäkuussa 2011 Eckerö Line rikkoi kaikki aikaisemmat matkustajaennätyksensä.

Kesä- ja elokuun aikana Eckerö Line kuljetti 333 485 matkustajaa. Edellisestä vuodesta kasvua oli 3,5 prosenttia. Heinäkuussa oli kaikkien aikojen matkustajaennätys 130 005 matkustajaa (vuosi aikaisemmin heinäkuusa oli 121 978 matkustajaa).

Kesällä 2011 laivalla oli myös paljon automatkustajia. Kolmen kesäkuukauden aikana Eckerö Line kuljetti 40 002 autoa (vuosi aikaisemmin 34 109 autoa). Tämäkin oli Eckerö Linen suurin kuukausikohtainen määrä.

Myös rahtiliikenne kasvoi. Eckerö Linen rahtiliikenteen kasvu edellisvuoteen verrattuna oli 43,9 prosenttia.

Myös Viking Line ja TallinkSilja kertoivat, että heinäkuussa 2001 matkustajamäärät Helsingin ja Tallinnan välillä kasvoivat.

Uusi laiva Eckerö Linelle?

Kasvu on ollut niin suurta, että laivafirma, joutuu pohtimaan uutta laivaa 30 vuotta vanhan Nordlandia -laivan tilalle. Eckerö Linen omistaja Björn Blomqvist toteaa, että yhtiö yrittää löytää Nordlandiasta nopeamman, suuremmaan ja uudemman laivan. Toki vanha Nordlandiakin on vielä hyvässä kunnossa ja toteuttaa tehtävänsä Helsinki-Tallinna -välillä erinomaisesti.

ps. Vuonna 2011 Eckerö Line uudisti viiniosastoaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *