Tienaa Tallinnan matkalla

Kesän aikana lehdissä on ollut useita juttuja siitä, mitä Tallinnasta kannattaa ostaa.  Viimeisin oli Taloussanomien ”Näin tienaat Tallinnanmatkalla” -artikkeli.

Artikkeli kysyy, kannattaako Viron ostosmatkailu? Saako viinat ja ruoat Suomesta samaan hintaan kuin Virosta (kun Viron hintoihin lisätään matkakulut)? Lehti kertoo samalla, mitä Tallinnasta kannattaa ostaa.

Artikkelin kirjoittaja Sakari Nupponen kertoo, että Tallinnan matkalla voi päästä yli 800 euron nettosäästöihin.  Suuriin säästöihin tarvitaan taitoa ja sitä, että tarvitsee niitä tavaroita, joita Virossa myydään.  Esimerkiksi Renault Carte Noire -konjakkia litran pullo maksaa nyt Tallinkilla 38,90 euroa. Alkossa 0,7 litran pullo maksaa 54,90.  Jotkut alkoholijuomat ovat Tallinnassa suunnilleen saman hintaisia kuin Suomessa.

Halpaa alkoholia

Artikkeli kertoo, että ”oluet, siiderit ja long drink -juomat ovat laivoilla 66-75 prosenttia halvempia kuin Alkossa”.  Tupakka ei tuota suurta voittoa: ”Suomessa viisi euroa maksava aski maksaa Tallinnassa kolme euroa. Laivalla tupakat kannattaa ostaa ravintoloista, jolloin ne saa verotta. Myyntiä on rajoitettu kerrallaan pariin askiin, mutta ainahan voi tehdä useita ostoja”.

Maakunnan miehet juomaostoksilla

Artikkelissa on laskettu Viron ostosten hinnat ensin yksiköllä, jossa matkustaa ”Kaksi maakunnan miestä ja Hiace”. He matkustavat Eckerö Linen Nordlandialla aamulla Tallinnaan ja illalla takaisin. He tankkaavat, syövät laivalla,  ostavat Saku Originaal olutta, Fizz Omenasiideriä, olutta (Lapin Kulta, Karhu, Olvi, Kukko), Saku Long Drink -juomia, konjakkia, Vermuttia, Viru Valge -viinaa ja tupakkaa, kuohuviiniä, Koskenkorvaa ja Saarenmaa -viinaa. Artikkelin kirjoittaja laski säästöksi kahdelle miehelle ja Hiacelle 887,58 euroa.

Pikaostosmatka Tallinnaan

Toinen vertailukohde on ”Tehokas lastin hakija pääkaupunkiseudulta”.  Hänkin matkustaa Eckerö Linen yövurolla.  Hän lähtee töiden jälkeen Tallinnaan ja ehtii vielä aamuksi töihin Helsinkiin. Hänen ostokset laivalta ovat olutta (Lapin Kulta, Karhu, Olvi Doppelbock, Kukko Pils), siideriä, kuohuviiniä, viinaa (Saarenmaa, Koskenkorva). Yöreissun tekevä säästää 855,80 euroa.

Ostokset 22 tunnin risteilyllä

Kolmas vertailukohta on pariskunta, joka  tekee 22 tunnin risteilyn Baltic Princessillä.  He ostavat  laivalta alkoholia (Karhu, Golden Cap Classic, Sinebrychoff Long Drink, Cono Sur-viini, Campari, Jägermeister, Tullamore Dew, Gordons´s Dry Gin, Renault Carte Noire, Vana Tallinn) ja säästöksi kertyy 217,16 euroa.

Ostokset Tallinnan laivalta

Neljäntenä on sinkku, joka käy Tallinnassa maissa, mutta tekee ostokset laivalla. Hän ostaa laivalta alkoholia (Karhu, Sinebrychoff Long Drink, Jägermeister, Renault Carte Noire) ja säästöä kertyy 133,76 euroa.

Säästöä Tallinnan matkalla

Säästöt on laskettu pääasiassa alkoholista. Jos ei juo tai käyttää alkoholia vain vähän säästökohteet on tietysti etsittävä muualta. Perehdy tarkemmin säästölaskelmiin lukemalla varsinainen artikkeli: Näin tienaat Tallinnan matkalla.  Onneksi aiemmin netissä on ollut myös ruokaan liittyviä säästövinkkejä mm.

Hintavertailu Suomi – Viro. Muutamia hintoja Viron ja Suomen Prismoista.

Mitä Tallinnasta kannattaa ostaa. Palveluiden, alkoholin ja elintarvikkeiden hintavertailua.

1 vastaus artikkeliin “Tienaa Tallinnan matkalla”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *