Tallinnan matkojen hinnat nousuun?

Tallinnan matkat kallistuvat vaikka laivafirmat mainostavat halpoja matkoja?

Edullisimmat Tallinnan risteilyt maksavat 10 euroa (Ikaalisten matkatoimisto, Matkavekka), yhden yön hotelimatka 39 euroa. Parilla kympillä pääsee Tallinnan reissulle.

Nämä ovat vain tarjouksia, joilla matkailijoita houkutellaan Tallinnan matkalle. Hinnat eivät ole tulleet alaspäin.

Ikaalisten matkatoimiston toimitusjohtaja Pasi Hankala sanoo, että Tallinnan matkojen hinnoissa on enemmäkin nousupaineita.

Laivamatkojen suosio Tallinnaan nousi taas tänä kesänä. Tallink Siljan mukaan Helsinki-Tallinna välillä oli kesäkuussa melkein 400 000 matkustaja. Tämä on  10 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Tallinnan hotellit

Myös hotellimatkat Tallinnaan ovat suositumpia kuin aiemmin. Ikaalisten matkatoimiston toimitusjohtajan mukaan heidän kautta myytyjen  yhden ja kahden hotelliyön matkojen myynti on ollut jopa 20 prosenttia suurempi kuin viime vuonna.

Suurin osa Tallinnan matkojen hintojen noususta tulee todennäköisesti kallistuvista hotelleista. Hotellit ovat nyt täydempiä kuin koskaan. Hotellien ei tarvitse myydä enää huoneita listahintoja halvemmalla.

Reittimatkat ja autopaikat

Reittimatkoja ja autopaikkoja ei myydä ale-hintaan. Näille on käyttäjiä normaaleilla hinnoilla.  Reittimatkoilla hinnat ovat nousseet.

Yllä olevat tiedot perustuvat Taloussanomien artikkeliin ”Nyt se loppuu. Halvimmat Tallinnan matkat menivät jo”.

*
Luin mielenkiinnolla myös kommentit (77) kirjoitukseen. Siellä todettiin muun muassa:

”Ruoka on hyvää, ihmiset ystävällisiä, ostokset edullisia.. Mikäs sen parempaa. Minä ainakin jatkan Tallinnan reissuja kun vain hinnat pysyvät kohtuullisina!”

”Eckerö Linehan on halpa! Syksyllä taas pääsee kympillä Tallinnaan ja sieltä saa Bonuksiaki s kortilla. Kiva oikea laiva. Tallinnakin on hauska pieni kaupunki.”

”Halvalla pääsee, mutta esim. Tallinnassa usean ravintolan hinnat ovat nousseet euron myötä Suomen tasolle, vaatteet maksavat saman, kosmetiikka jopa enemmän kuin täällä. Ainoat, mitkä siellä ovat edulliset ovat viina ja tupakka!”

”Heinäkuussa Tallinnan vanhassa kaupungissa laadukkaassa ravintolassa alkupalat,todella hyvä pihviannos ja viinit kahdelle 45 €. Naisille iho-kynsi-ripsihoidot 1/3 Suomen hinnoista ja itelle parturi 10 €.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *