Tallinnassa 6.-10.7.2011 – matkapäivä 2

Aamu oli todella kaunis.  Ensi töikseni lähdin kävelylle kävelin Veerennin kaupunginosassa ja ihailin vanhoja puutaloja, jotka on päästetty ainakin ulkoapäin huonoon kuntoon.

Tämän Tallinnan matkani muiden päivien tapahtumiin voit perehtyä täällä:
Tallinnassa – matkapäivä 1
Tallinnassa – matkapäivä 3
Tallinnassa – matkapäivä 4
Tallinnassa – puolikas matkapäivä 5

Kaupungilla

Kaupungilla menin ensiksi ystäväni kanssa Eagle Vision -silmälasikauppaan. Aamulla tilasimme hänelle ajan näöntarkastukseen. Eilen yritin tilata itselleni aikaa Instrumentariumista ja sain ajan vasta lauantaiksi. Eagle Vision lupasi ajan kaverille heti.

Näöntarkastus Tallinnan Eagle Visionissa maksoi 13 euroa. Jos ostaisin täältä silmälasit näöntarkastus olisi maksanut 6 euroa. Palvelu näytti ainakin minusta asiantuntevalta. Optikko olisi  varmaan ymmärtänyt suomea, mutta nyt puhuimme viroa.

Eagle Vision sijaitsee paikalla, jonne Tallinnan matkalainen pääsee erittäin helposti. Osoite on Pärnu maantee 10. Vastapäätä on Eesti Draamateatter.

Silmälasit 100 euroa

Vaikka Eagle Visionin laatutaso ja työntekijöiden ammattitaito tuntui korkealta suuntasimme silmälasiostoksille Kristiine-keskuksen Instrumentariumiin, jossa kaverini oli nähnyt eilen itselleen sopivat kehykset. Eagle Visionin optikon kirjoittamalla ”silmäreseptillä” saimme asian hoidettua Instrussa.

Silmälasit maksoivat 103,79 euroa. Linssit ovat ohennetut. Silmälasit ovat Tallinnassa halpoja! Haen silmälasit seuraavalla Tallinnan matkallani elokuussa.

Tallinnassa kamerat ovat kalliita

Jos silmälasit sain halvalla, samaa ei voi sanoa kameroista. Kävin Kristiinekeskuksessa katsomassa kameroiden hintoja ja ihmettelin, kuinka kalliita kamerat Tallinnassa ovat!

Katselin kahta erilaista kameraa: Nikon D3100 kit 18-55VR. Tämä kamera maksoi halvimmassa eli Klick -kaupassa 499 euroa. Toinen kamera oli Nikon Coolpix L120, joka maksoi samassa kaupassa 259 euroa. Suomesta saa halvemmalla. Kannattaa tilata vaikka verkkokaupan kautta. Olen aiemminkin ihmetellyt elektroniikan korkeita hintoja Virossa.

iPhone Tallinnasta?

Katsoin myös iPhonen hintoja Tallinnassa. Klick -tietokonekaupassa Apple iPhone 4 16GB maksoi 685 euroa. Suomesta saa halvemmalla. Viron puhelimien hintoja olen verrannut myös täällä: Kannattaako Virosta ostaa puhelin?

Tallinnan Vanhassa kaupungissa

Tallinnan vanhassa kaupungissa oli tyypillinen kesä: mielettömän paljon turisteja ja raatihuoneentorin ulkoilmaravintolat houkuttelivat ruokailijoita. Tällä kertaa en syönyt muuta kuin Olde Hansa -ravintolan edessä tarjottavia paahdettuja manteleita. Keskiaikaisen kidutusmuseon sisäänheittäjät olivat niin innokkaita, että melkein menin ensimmäistä kertaa museoon.

Solaris-keskuksen Vapiano

Kävin kahden kaverin kanssa syömässä Vapianossa. Näitä Vapiano -ravintoloita on Tallinnassa kaksi Solarise Keskuksessa (Estonian pst 9) ja Foorum Keskuksessa (Hobujaama 10). Nyt myös Helsingissä on oma Vapiano osoitteessa Mikonkatu 10.

Ravintolan erikoisuus on se, että ravintolaan tullessa jokainen saa kortin (pankkikortin tapainen). Tilattaessa tämä kortti asetetaan elekronisen lukulaitteen viereen, ja ostokset merkitään tähän korttiin.  Kun ravintolasta poistutaan nämä kortit annetaan kassalle, joka veloittaa korttiin perustuen ruuat ja juomat.

Toinen erikoisuus on merkinantolaite (vähän pulleampi kuin television kaukosäädin). Kun tilasimme pizzat, meille annettiin tämä laite mukaan. Kun pizzat olivat valmiita laite hälytti ja haimme valmiit pizzat. Mielenkiintoista!

Vapianon hintataso oli tavanomainen.  Pasta-annokset oli jaettu 4 ryhmään, joiden hinnat olivat 4,50, 5,50, 6,50 ja 7,50 euroa.  Vapianon pizzat oli jaettu samoin neljään ryhmään pasta-annoksien hintojen mukaisesti.  Jälkiruokina oli tarjolla muun muassa suklaakakku (3,50), klassinen tuorejuustokakku (3,90), esperessonmakuinen mascarpone-herkku (3,50) ja italialainen leivos (1,00).

Pizzat olivat erinomaisia. Perinteinen suomalainen pizza jää toiseksi ainakin kun vertaan niitä syömääni Diavolo -pizzaan, joka oli ihanasti maustettua.

Illalla Piritan rannalla

Illalla ajoin Piritan rannalle. Noin puoli kilometriä Piritan luostarin (Pyhän Birgitan mukaan nimitetty) jälkeen käännyin vasemmalle ja siellä oli pieni parkkipaikka, joka oli kyllä täynnä autoja. Onneksi heti vapautui yksi paikka.

Vesi oli kylmää, mutta kahlailu Suomenlahdessa oli virkistävää. Piritan ranta on todella pitkä, hiekkaa metsikön ja rantaviivan välissä oli noin kymmenen metriä. Vajaan sadan metrin päässä merellä oli muutama kahlaamassa. Vettä oli reisiin saakka. Rannalta avautuu myös upea panoramamaisema Tallinnaan ja siitä voi seurata Tallinnan laivaliikennettä.

Hotelli Tallinnasta

Koska joudun lähtemään täältä kaverin asunnosta huomenna ja haluan olla täällä Tallinnassa vielä kaksi päivää, soitin Go Hotel Shnelliin ja kyselin huoneita. Viikonloppu oli aivan täynnä. Tyydyin perinteiseen tapaan eli varasin hotellin tuosta oikealla olevasta keltaisesta laatikoista. -palvelusta löytyy helposti hotelli kaikkialta maailmasta. Onneksi hotelleja oli vielä vapaana. Seuraavaksi kahdeksi yöksi menen hotelliin Viimsiin Tallinnan itäpuolelle. Sain huoneen Hotelli Athenasta.  Kahden hengen huone maksoi 54 euroa yöltä. Hotel Athena – täältä tullaan!

4 vastausta artikkeliin “Tallinnassa 6.-10.7.2011 – matkapäivä 2”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *