Auton huolto Tallinnassa

Kannattaako auto viedä huoltoon Tallinnassa? Miksi ei kannattaisi.

Jos epäilemme virolaisten osaamista, väitämme samalla että me suomalaiset osaamme kaiken paremmin. Minä olen saanut Suomessa myös todella huonoa ja tietämätöntä palvelua. Virossa kokemukseni ovat pääasiassa hyviä, kuten Suomessakin pääsääntöisesti.

Erityisen hienoa on ollut, kun virolainen korjaaja on löytänyt autosta vian, jonka edessä suomalainen on levittänyt käsiään. Ja virolainen on korjannut sen halvalla.

Paljonko auton huolto Virossa maksaa?

Erään tutkimuksen mukaan (linkki tekstin alla) auton huoltaminen Virossa on kaksi kertaa halvempaa kuin Suomessa.  Tutkimus tuo hintaesimerkiksi huoltotyön osuuden Suomessa 69 euroa ja sama huoltotyö Virossa oli 30 euroa.

Ilmastointihuolto oli Suomessa 100 euroa ja Virossa 50 euroa.

Myös muut autoon liittyvät asiat Virossa halvemmat

Tutkimus kertoi, että kitkarenkaat olivat Virossa 20 prosenttia halvemmat. Työ Virossa maksoi alle puolet Suomen hinnoista.

Auton käsinpesu oli Virossa melkein puolet halvempi kuin Suomessa.

Ja muuta palvelut myös halvalla

Kun matkustaa autolla Viroon, kannattaa tankata halvalla. Virossa bensa on vielä paljon halvempaa kuin Suomessa. Lisäksi kun autoon ostaa esimerkiksi Tallinnan Prismasta halpaa ruokaa, voittoa tulee kotiin.

Kannattaa ajaa johonkin Tallinnan ostoskeskukseen esimerkiksi Rocca al Mare-, Ülemiste-, Sikupilli– tai Kristiine Keskus -ostoskeskuksiin ja ostaa sieltä halvalla ruokaa, tarvikkeita, alkoholia, tupakkaa, lääkkeitä ja muuta tarpeellista.

Kaikki Virossa ei kuitenkaan ole halpaa. Esimerkiksi elektroniikka ja puhelimet ovat kalliimpia kuin Suomessa.

Kun Tallinnassa auto on huollettu, tankattu, pesty ja lastattu ruualla voi siirtyä kohti Suomea. Vaikka matka Viking Linellä ja  Tallinkilla maksaa muutamia kymppejä, voittoa tulee varmasti. Mutta ennen kaikkea saat kivan Viron matkan.

Tilaa itsellesi myös hotelli Tallinnasta. Hotelleilla on myös parkkipaikat, johon voit jättää autosi yöksi. Voit tutustua Tallinnan hotellien hintoihin ja varaustietoihin tästä:

Jutun lähde: Taloussanomat vuonna 2010

Muutama kommentti artikkelista:

Teetin juuri täyden jarruremontin Virossa Mersun maasturiin, kaikki jarrut avattiin ja putsattiin, mitattiin sekä säädettiin lisäksi myös käsijarru kunnostettiin, lasku oli 65 euroa. Toimenpide tehtiin Silberautossa eli maahantuojalla. Säästö oli Vehon hintoihin verrattuna n. 500 euroa.
Lisäksi sain ystävällistä palvelua bonuksena.

**

Pitääkin suunnitella seuraavan huollon yhteyteen automatka Tallinaan. Pelkkä juomisten tuonti autolla ei oikein kannata, mutta huollon yhdistämällä siihen alkaakin selvästi kannattamaan. Itse voi sitten käydä auton huollon aikana parturissa puoleen hintaan.

**

Esimerkki: auton huolto Suomessa 300€, Virossa 150€, säästö 150€. Bensaa tankillinen, säästö 20€, parturi, säästö 10€, tupakkakartonki, säästö 15€, alkoholit, säästö 50 -100€. yhteensä jo näistä säästöt 250 -300€. kulut: laivaliput edestakaisin n. 100€. Menetetty nettopalkka keskimäärin 70-100€ säästöä n. 100 euroa. Työttömälle vielä enempi mutta tuskin työtön ajaa kalliilla uudella autolla jota kannattaa huollattaa.

**

Sain huoltoajan Virosta silloin kun se minulle sopi. Huollon kestoajaksi ilmoitettiin 2 tuntia ja kirjallinen tarjous annettiin hinnasta. Ystävällistä palvelua, huollon kestoaika 2 tuntia ja hinta piti prikulleen paikkansa (puolet Suomen hinnasta). Taidan käydä toistekin.

**

Kun Tallinnassa auton vuosihuollon ja uusien renkaidenoston yhteydessä käy vaikka hammaslääkärissä, parturissa, apteekissa, ostaa fileet, konjakit, tupakat ja vaikka jotain elektroniikkaa ja farkut ym. niin johan tulee SÄÄSTÖÄ meinaan!

**

Hmmm. lähtisinkö vaihtamaan jakohihnan Viroon, kannattaako? Jos et satu asumaan sataman vieressä..matka kotoa satamaan/takaisin 50e, laivamatka edestakainen n.140e, 6h työtä (lisävalot teettää lisähommaa..)n.200e, hihna+kiristäjäpaketti 150e. Tästä tulee 540e. Lisäksi oma aika 1pv, mahdollinen majoittuminen jos homma ei olekaan niiin nopea ym. ym. Ehkä jos haluaisin muuten nähdä upeaa Tallinnan kaupunkia.

Suomessa vastaavan paketin hinta: matka huoltamolle 500m 0,1e(max), työt 300e, hihnakirstäjäpaketti 200e, eli n.500e..(10/2010)

**

Suurin syy viedä auto huoltoon Viroon on se että sen yleensäkin SAA huoltoon jollakin järkevällä aikavälillä.

Suomessa taisi Automaa viimeksi tarjota aikaa 3 viikon päähän. Fordin merkkihuolto Virossa taas 3pvän päästä.

Bonuksena vielä edullisempi hinta.

**

kannattaa ainakin ottaa ensin selville auton huollon hinta ennenkuin lähtee viemää autoa viroon huoltoon.Audin 90.000 km huolto merkkiliikkeessä ei ois tullu kuin 60 euroa halvemmaksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *