Kaikki laivat Tallinnaan

Helsingistä Tallinnaan – ja takaisin Helsinkiin – pääsee neljän laivayhtiön laivoilla Viking Line, TallinkSilja, LindaLine ja Eckerö Line ovat jääneet henkiin kovassa matkustuskilpailussa. Minä olen käyttänyt kaikkia. Tallinkia siksi, että heidän aikataulunsa ovat sopineet minulle parhaiten. Viking Lineä siksi, että se oli ainakin joskus menneisyydessä halvempi kuin Tallink, LindaLinea siksi, että sillä on päässyt vaivattomasti Helsingin keskustasta Tallinnan keskustaan ja samalla tarjonnut erilaisen tavan matkustaa. Eckerö Lineä en ole käyttänyt vuosiin. Aikoinaan käytin halvan matkan takia.

Viking Line

Viking XPRS (eli Ekspress) valmistui vuonna 2008. Matkustajia tähän laivaan mahtuu 2 500. Hyttejä on 238 kappaletta. Laivalta löytyy sekä luksushyttejä että allergikoille sopivia hyttejä. Viking Linen laivassa on seuraavat ravintolat: Xpresso Street, Xpresso Corner, Bistro Buffet, Take away Café & Grill ja Red Rose Bar Café. Viking XPRS sopii myös työneuvotteluihin. Laivalla on helppo järjestää mm. päiväkokous. XPRS -laivalla on 8 kokoustilaa. Tällä viikkarilla Helsinki-Tallinna väli taittuu kahdessa ja puolessa tunnissa.

Viking Linen XPRS lähtöpaikka on Helsingissä Katajanokan terminaali. Tallinnassa Viking XPRS saapuu B-terminaaliin ja lähtee A-terminaalista.

TallinkSilja

Tallink kuljettaa matkustajia Suomenlahden yli kolmella laivalla.

Baltic Princess

Tallinkin Baltic Princess on yksi Itämeren uusimpia risteilyaluksia. Tämä Tallinnan ja Helsingin väliä seilaava prinsessa on valmistunut vuonna 2008. Uutuus näkyy heti kun astuu laivaan. Hytit ovat autokannen yläpuolella ja jokaisessa hytissä on telkkari. Baltic Princess -laivalla on myös perhehyttejä 4, 6 ja 8 -lle hengelle. Viihteestä huolehtii mm. tanssiravintolat, ruokaravintolat ja baarit. Myös erilaisia kauppoja löytyy. Laivalta saat elintarvikkeita, kosmetiikkaa, parfyymeja, vaatteita ja matkamuistoja. Tallinnan matkalla voit pistäytyä myös saunaosastolla. Työpalavereita varten löytyy kokoustiloja (9 erilaista tilaa). Suurimpaan saliin mahtuu 324 vierasta! Baltic Princess -laivalla on matkatavarasäilytys (maksu: 1 euro laukulta), peliautomaatteja sekä virvoitusjuoma-automaatteja. Baltic Princess matkustaa Helsinki-Tallinna-Helsinki väliä kolme ja puoli tuntia. Baltic Princess ei ole nopein laiva Tallinnaan, mutta ehdottomasti tyylikkäin.

Star

Star -laiva on valmistununut vuonna 2007 ja siihen mahtuu 1900 matkustajaa ja tilaa on 450 henkilöautolle. Hytit löytyvät 8 ja 9 kannelta. Tallinkin Star -laivalla on 131 hyttiä. Invahyttejä on 2 kappaletta. Hyteissä on wc ja suihku. Star -laivalla on myös 3 leimmikkieläinhyttiä. Ruokailu onnistuu Star-laivalla erinomaisesti. Voit nauttia Itämeren makuelämyksiä A la carte -ravintolassa tai Shuttle Buffet -ravintolassa. Pikaruokaa (pizza, hampurilainen, jäätelö) saa Quick & Easy – ravintolassa. Kahvila Snack Time tarjoilee tallinnanmatkalaisille salatteja, pullaa, leivoksia, juomia ja myös lämmintä ruokaa. Quick & Easy -ravintolan vieressä on lapsille oma leikkipaikka Tivoli. Laivalta voi ostaa alkoholia, tupakkaa, makeisia, leluja, matkamuistoja, elintarvikkeeita, parfyymeja ja kosmetiikkaa. Matka Helsinki-Tallinna-Helsinki -välillä kestää 2 tuntia. Tämä aikataulu pitää hyvin sekä kesällä että talvella.

Superstar

Superstar valmistui vuonna 2008. Matkustajia Superstar -laivaan mahtuu 2080. Hyttejä löytyy 186. Laivassa on myös yksi invahytti sekä kolme lemmikkihyttiä. Myös kokoushytti 6-12 hengelle löytyy. Tallinnaan matkaava voi syödä a la carte -ravintolassa, jossa löytyy myös hyvä viinivalikoima. Shuttle Buffet – ravintolassa tarjotaan aamiaisfuffet aamulähdöillä ja myöhemmin lämmin buffet. Superstar -laivalla on myös pikaruokapaikkoja (hampurilaiset, pizza, jäätelö). Pikaruokaloiden lähellä on lasten leikkipaikka Tivoli. Laivan Supermarket, Perfume Shop ja Foodmarket myyvät viiniä, viinaa, olutta ja muita alkoholituotteita, tupakkaa, makeisia ja leluja. Kosmetiikkatuotteet löytyvät Perfume Shop -kaupasta ja ruoka Foodmarketista.

Yleistä TallinkSiljasta

TallinkSiljan laivat lähtevät Helsingin Eteläsatamasta ja saapuvat Tallinnan D-terminaaliin. Star ja Superstar -laivat matkaavat Tallinna-Helsinki-Tallinna -välillä kaksi tuntia. Baltic Princess -kulkee saman välin kolmessa ja puolessa tunnissa.

Eckerö Line

Nordlandia on Tallinnan ja Helsingin välillä seilaavista matkustajalaivoista vanhin. Se on rakennettu vuonna 1981. Matkustajia Nordlandialle mahtuu 2000. Hyttejä on 228. Eckerö Line ottaa erinomaisesti huomioon ihmisten erityistarpeet. Laivalla on 10 hyttiä allergikoille, 4 invalideille ja 14 eläinten kanssa matkustaville. Ruokatarvikkeita saa Eckerömarketista. Buffet-ravintola, EckeröBistro ja Cafeteria huolehtivat nälän karkoittamisesta.

Nordlandia lähtee Helsingistä Länsiterminaalista. Tallinnassa laiva saapuu A-terminaaliin. Nordlandia kuljettaa matkustajat Suomesta Viroon kolmessa tunnissa.

LindaLine

Virolainen Linda Line kuljettaa matkustajia Suomenlahden ylikahdella laivalla.

Merilin

Linda Linen katamaraani Merilin on laskettu vesille 1999. Merilin on ollut Helsinki-Tallinna reitillä vuodesta 2007 alkaen. Merilin katamaraanilla on pieni kauppa ja kaksi baaria.

Karolin

Karolin on laskettu vesille vuonna 1995. Vuonna 2008 Karolin myytiin Lindaliini Osakeyhtiölle Viroon. Tallinnan ja Helsingin välillä Karolin aloitti liikennöinnin vuonna 2009. Matkustajia laivaan mahtuu 411. Karolin -laivalla on pieni kauppa ja baari. Aluksen perässä on ulkoterassi.

Linda Linen laivat lähtevät Helsingin Makasiiniterminaalista. Tallinnassa satama on Linnasatama. Linda Line kulkee Helsinki-Tallinna välin puolessatoista tunnissa. Linda Line on nopein laivayhteys Tallinnaan.

2 vastausta artikkeliin “Kaikki laivat Tallinnaan”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *