Suomen suurlähetystön neuvoja Viroon matkustaville

Suomen suurlähetystön sivut antavat paljon hyviä ohjeita Viron matkaa valmisteleville. Nämä vinkit kannattaa ottaa tosissaan.

Neuvot alkavat tällä tavalla:

Älä jätä aivoja laivarantaan lomallakaan – matkailija vastaa itse omasta matkapäätöksestään ja turvallisuudestaan. Kuten kaikissa turistikohteissa, niin myös Tallinnassa on ajoittain ongelmia taskuvarkaiden kanssa. Varsinkin alkoholia nauttineet henkilöt ovat rikollisille helppo saalis.

Tämän jälkeen suurlähetystö antaa viisi ohjetta matkalaisille. Tässä nämä ohjeet ovat lyhennettynä. Lue alkuperäinen artikkeli Suomen suurlähetystön sivulta.

Ensiksi, muista että matkustaja on itse vastuussa turvallisuudesta.

Toiseksi, hanki matkavakuutus ja matkatavaravakuutus. Ilman vakuutusta matka voi tulla kalliiksi. Saat matkavakuutuksen helposti internetistä täältä. Saat myös nettialennukset kaupan päälle.

Kolmanneksi, hanki ennen Viron matkaa Kelasta eurooppalainen sairaanhoitokortti.

Neljänneksi, kaikissa suurissa kaupungeissa ja erityisesti turistien suosimissa kaupungeissa on taskuvarkaita.  Varo taskuvarkaita Tallinnan toreilla ja turistikohteissa. Älä  säilytä rahaa ja luottokortteja samassa paikassa. Suurlähetystö on julkaissut myös erityisen ”Varo taskuvarkaita” -oppaan, jonka voit lukea suurlähetystön sivulta.

Viidenneksi, pysäköi  auto valvotulle parkkipaikalle. Älä jätä autoon tavaroita näkyville. Älä siis saata ihmisiä kiusaukseen. Piilota tavarat ja todennäköisesti autosi ja tavarasi saavat olla rauhassa.

Kiitoksia suurlähetystölle, joka huolehtii Tallinnaan ja koko Viroon matkustavista suomalaisista.

Matkavakuutus Viron matkalle

Jos matkustat Tallinnaan tai muualle Viroon kannattaa edellä mainittujen ohjeiden mukaisesti hankkia matkavakuutus. Todennäköisesti Tallinnassa mitään erityistä ei tapahdu, mutta jos tapahtuu ilman vakuutusta halpa Tallinnan risteily voi tulla kalliiksi.

Tutustu matkavakuutukseen täällä:

 

1 vastaus artikkeliin “Suomen suurlähetystön neuvoja Viroon matkustaville”

  1. Olit kommentoinut omassa blogissani, niin piti tulla kurkistamaan, että mitäs täältä löytyy. Oli kyllä niin hyvä sivu, että piti linkittää tänne heti. Täytyy vaan tulla myöhemmin tutkimaan tarkemmin…. Hyvä juttu, että muutkin kirjoittelee Viro-aiheisia juttuja (pitäisi itse kirjoittaa myös vähän useammin).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *