Täydellinen lepohetki Tallinnassa

The Telegraph -lehti kirjoittaa Viron pääkaupungista Tallinnasta näin: the perfect break – täydellinen breikki. Tätä lepohetkeä suomalaisten on helppo viettää tässä eräässä Euroopan parhaiten säilyneistä vanhoista kaupungeista.

Lehti mainitsee Tallinnan vanhat kaupunginmuurit ja kadut. Kaupunkia on 850 vuoden aikana hallinneet tanskalaiset, ruotsalaiset, saksalaiset ja venäläiset.

The Telegraph kertoo, että Englannista Tallinnaan pääsee lentokoneella (Estonian Air, Ryanair, Easy Jet).

Lentokentältä taksi Tallinnan keskustaan maksaa noin 9 euroa. Bussi Virun aukiolle maksaa 96 senttiä ja kymmenen matkan lippuvihko maksaa 6,40 euroa.

Lehti suosittelee majapaikaksi seuraavia hotelleja: Savoy, Telegraaf, L’Ermitage ja Nordic Forum. Tutustu Tallinnan hotellien hintoihin tästä: Hotellit Tallinnassa – tutustu ja varaa.

Ruokapaikaksi artikkelin kirjoittaja suosittelee seuraavia: Komeet-kahvila, Kuldse Notsu Kõrts, Kompressor, Mekk ja Troika.

Matkaajan kannattaa käydä katsomassa 20 säilynyttä muurin tornia sekä ortodoksista Aleksanteri Nevskin katedraalia, Olevisten kirkkoa sekä vanhaa raatihuonetta.

Kadriorgin puistossa kannattaa käydä kävelemässä (itse puisto on kävelymatkan päässä keskustasta, mutta sinne pääsee myös ratikalla). Kumu taidemuseo on myös suosittu vierailukohde. Jos haluaa toisenlaista lomapäivää, voi käydä Tallinnan Piritan uimarannalla.

Jos haluat lisää tietoja Tallinnasta, kannattaa ostaa hyvä Tallinnan matkaopas jo ennen matkaa. Tutustu matkaoppaisiin tässä:
Matkaopas Tallinna
Sankarimatkailijan Neuvosto-Tallinna

(artikkeli perustuu The Telegraph -lehden artikkeliin, josta tallinnanmatkat.com on tehtynyt tämän tiivistelmän)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *