A-katsastus aloittaa toimintansa myös Virossa. Oma katsastuskokemus Virossa.

Luin uutisen, jossa kerrottiin A-katsastuksen ostavan Virosta ja Puolasta katsastusasemia. A-Katsastus on tämän jälkeen markkinaykkönen Virossa. A-Katsastus oli jo ennen Alpter-TÜV -katsastusasemien ostamista Viron kolmen suurimman katsastusaseman joukossa.

Minäkin olen käynyt kaksi kertaa Virossa katsastamassa autoni, joka oli rekisteröity Viroon. Olisin halunnut katsastaa myös Suomeen rekisteröidyn auton Virossa, mutta Suomessa viranomaiset sanoivat, että Virossa tehty katsastus ei merkitse mitään. Heidän silmissään autoni on katsastamaton. Katsastus pitää tehdä Suomessa.  Tässä vapaa eurooppalainen kaupankäynti ja palvelu on mielestäni kaukana. Ehkäpä ongelma na on se, että katsatusasemalla tiedot katsastusta autosta menevät suoraan viranomaisten rekisteriin. Ulkomailla tällaista pääsyä Suomen rekisteriin ei ole.

Mutta Virossa rekisteröidyn auton katsastin Virossa. Katsastusväli oli kaksi vuotta. Varsinkin toinen katsastus jäi mieleeni. Autoa ei kovin tarkasti tutkittu. Katsastusmies huomasi autossani pienen kosmeetisen vian, joka hänen mielestään aiheuttaa hylkäämisen. Tämän jälkeen hän sanoi, että jos annan hänelle rahaa, hän laittaa hyväksytty leiman auton rekisteriotteeseen.

Tällaista oli auton katsastus Virossa. Sääli, etten muista firman nimeä. A-Katsastus se ei kuitenkaan ollut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *