Sokos Hotel Viru – esittely ja historiaa

Sokos Hotel Viru on yksi Tallinnan tunnetuimmista maamerkeistä. Hotelli sijaistee aivan Tallinnan Vanhankaupungin vieressä.  Yläkerrasta avautuu hieno maisema Suomenlahdelle.

Historiaa

Ensi kesänä 2012 tulee kuluneeksi 40 vuotta Viru hotellin avaamisesta. Tuoloin Viru-hotelli oli Viron ensimmäinen pilvenpiirtäjä ja yksi alueensa hienoimmista hotelleista. Viru-hotelli avattiin 5.5.1972.

Viru-hotellin perustamisen taustalla oli Neuvostoliiton ajatus siitä, että matkailu voisi tuoda rahaa Neuvostoliitolle.  Inturist -matkatoimisto tilasi Tallinaan suurhotellin seillä 1970-luvun alussa Tallinnassa vieraili koko ajan enemmän ja enemmän ulkomaisia turisteja. Jo aikaisemmin  vuonna 1963 oli rakennettu Hotell Tallinn, mutta se  jäi auttamattomasti liian pieneksi. Turistimäärän kasvamiseen vaikutti myös se, että Helsingin ja Tallinnan välille avatti laivayhteys vuonna 1965.

Viru valmistuu

Viru-hotellin nopea rakentaminen ihmetytti koko Neuvostoliitossa. Miten on mahdollista, että näin iso hotelli valmistui vain 36 kuukaudessa?! Viru-hotellin rakentaminen maksoi Inturistille noin 40 miljoonaa markkaa.
Virusta tuli monien hotellien esikuva Neuvostoliitossa.

Hotellin rakentamisessa oli myös ongelmia. Savonlinnalainen Repo Oy rakennusliike sai rakennusprojektin itselleen. Työt alkoivat heinäkuussa 1969. Repo Oy meni kuitenkin konkurssiin rakennustöiden vuoksi 1971. Suomen valtion hankki uuden rakentajan. Rakennuskunta Haka rakensi Viru-hotellin valmiiksi toukokuussa 1971.

Virun huonetarjonta

Viru-hotellissa on nykyisin 516 huonetta. Voit valita yhden tai kahden hengen Viru Class tai Superior Class -luokan huoneen. Hotellissa on myös saunallisia Double de Luxe -huoneita. Myös allergikoille ja liikuntaesteisille löytyy sopivat huoneet. Viru tarjoaa myös lapsiperheille perhehuoneita. Jos haluat sviitin, niitäkin löytyy Virusta kolme kappaletta.

Huoneet

Viru-hotellin huoneissa on ilmainen langaton internet, puhelin ja tv, minibaari, kylpyamme tai suhku, housupärssi ja/tai silitysrauta ja silityslauta. Kaikissa huoneissa on parkettilattia ja allergiatestatut tekstiilit.

Ravintolat Viru-hotellissa

Virussa on suosittu yökerho Café Amigo. Torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin Café Amigossa on elävää musiikkia. Bar Marco Polo on hyvä tapaamispaikka. Bar Bogart on tanssi- ja karaokepaikka. Alakerran Amarillo -ravintolassa saa hyvää ruokaa. Myös Merineitsi à la carte -tilausravintola tarjoaa klassisia eurooppalaisia ruokia.

Viru-hotellin ympäristöstä saa ruokaa kylläkseen. Hampurilaisia (McDonalds, Hesburger), pizzaa, eri maiden ravintoloiden antimia löytyy erityisesti vanhasta kaupungista.

Muut palvelut

Jos tulet autolla, muista että pysäköinti Viru-hotellin edessä on maksullista. Virukeskuksen parkkitalossa hotellin asiakkaat paikoittavat autonsa edullisemmin.

Viru-hotellissa on lapsille Onni Orava leikkihuone sekä kirjanurkka ala-aulassa.  Täältä löytyy myös kauneushoitola, pesula ja tilaussaunat porealtainen. Saat myös silityspalvelun.

Hotellin yhteydessä oleva Virukeskus tarjoaa runsaasti palveluja.

Viru-hotellin kuuluisa 23. kerros

Neuvostoliiton aikana hotellin 23. kerroksessa sijaitsi radiokeskus, josta käsin KGB kuuuunteli  ja tarkkaili hotellivieraita. Salakuuntelulaitteita oli 60 hotellihuoneessa ja myös joissakin Virun ravintolan pöydyissä oli mikrofoneja. KGB jätti hotellin vuonna 1991. Salainen kuunteluhuone paljastui vasta vuonna 1994. Nykyisin radiohuone on museona.

Viru-hotellin kuuluisia vieraita:

  • Elokuvatähti ja kaksikertainen Oscar-voittaja Elizabeth Taylor
  • Iranin shaahin Mohammad Reza Pahlavin seurue
  • Astronautti Neil Armstrong
  • Kosmonautti Valentina Tereškova
  • Laulajat Alla Pugatšova
  • Jennifer Rush
  • Nana Mouscouri
  • Ammattinyrkkeilyn raskaansarjan maailmanmestari Lennox Lewis.

Virukeskus

Hotellin yhteydessä sijaitsevat Virukeskus ja Tallinna Kaubamaja. Molemmissa on helppo tehdä ostoksia, nauttia kahvioissa kahvia ja syödä ravintolaoissa.

Etäisyyksiä

Hotellista on mtakaa satamaan noin kilometri. Turisti kävelee ihailemaan Tallinnan vanhankaupungin tunnelmaa parissa minuutissa. Rautatieasemalle matkaa on 1,5 kilometriä, Tallinnan linja-autoasemalle 1 kilometri.

Suosittelen tätä hotellia. Sijainti on aivan loistava.

Lue lisää:

Aikamatka Hotelli Viruun – kirja kertoo mielenkiintoisella tavalla Viru -hotellin julkisesta ja salaisesta historiasta. Tutustu kirjaan tästä. Sivustolla on mahdollista tilata kirja myös kotiisi.

Jos haluat yllättää matkaseurueesi Viron matkalla, lue tämä kirja ja ole asiantuntijana Tallinnan matkalla!
Aikamatka Hotelli Viruun – tutustu ja osta

Lähteet:
sokoshotels.fi ja Wikipedia

Katso hotelli Virun hinnat tästä

Jos etsit edullista ja hyvää hotellia itsellesi, perheelle tai ryhmälle, tutustu hotelli Virun hintoihin tästä. Voit tehdä myös hintavertailua Tallinnan hotelleista.

Kirjoita alla olevaan hotellihakuun sana Tallinna sekä matkasi päivämäärät. Hotellihaku selvittää sinulle sopivan hotellin sekunnissa! Saat selville hotellien hinnat, vapaat paikat, sijainnin sekä asiakkaiden arviointeja. Ne helpottavat varauspäätöstäsi.

Voit katsoa, miten hyvin Sokos Hotel Viru pärjää hotellivertailussa.

 

2 vastausta artikkeliin “Sokos Hotel Viru – esittely ja historiaa”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *