Lomalle Pärnuun – 10 asiaa, jotka pitää nähdä

Pärnu on upea lomakohde Virossa. Tallinnasta Pärnuun pääsee omalla autolla sekä junalla tai bussilla. Satamasta Pärnuun on helppo ajaa sillä Tallinnassa Pärnuun menevä tie on hyvin viitoitettu. Matka Tallinnasta Pärnuun on vain noin 130 kilometriä eli matka taittuu noin kahdessa tunnissa.

Pärnun matkailusivusto esittelee 10 näkemisen arvoista kohdetta Pärnussa. Tässä ne ovat.

Tallinnan portti

Tallinnan portti eli Tallinna värav on koko Baltian ainoa säilynyt 1600 -luvun kaupunginmuurin porttirakennus.  Käy tutustumassa  osoitteessa Kuninga 1, Pärnu.

Ammende Villa

Tämä on yksi parhaista varhaisen jugend-tyylin taloja Virossa. Komea villa valmistui vuonna 1905. Nykyään villa on ylellinen hotelli-ravintola ja se on tyylikkäämpi kuin aikaisemmin.  Osoite: Mere pst. 7, Pärnu.

Pärnun vanha mutakylpylä

Viroksi Pärnu Mudaravila.  Pärnussa kylpylätoiminta alkoi jo vuonna 1838. Tämä mutakylpylä on yksi Pärnun tärkeimmistä symboleista. Mutakylpylä valmistui 1926-1927.  Neuvostoliiton aikana tämä kylpylä jatkoi toimintaansa. Viron itsenäistyessä toiminta lakkautettiin. Jotkut toivovat, että tästä rakennuksesta kehittyisi taas Pärnun kylpyläkaupungin tärkein symboli.

Rannahotelli

Tämä Pärnun rantahotelli valmistui 1937. Hotelli on yksi Viron funktionalismin huippuesimerkeistä ja Pärnun symboleista. Hotellin terassi sijaitsee ranta-alueella. Rannahotellin osoite on Ranna pst 5, Pärnu.

Säveltäjä Raimond Valgren muistopatsas

Viroksi Raimond Valgre skulptuur. Virolainen muusikko Raimond Valgre istuu nyt pronssipatsaana rantapuistikossa.  Raimond Valgre soittelee istualtaan osoitteessa Mere pst 22, Pärnu.

Eliisabetin kirkko

Elisabetin kirkko otettiin käyttöön 1750.  Tämä luterilainen kirkko on saanut nimensä Venäjän keisarinna Elisabetin mukaan, joka rakennutti Pärnun virolaisten seurakunnalle oman luterilaisen kirkkonsa. Pärnu Eliisabetin kirkko sijaitsee osoitteessa Nikolai 22, Pärnu.

Punainen torni

Punane torn on portti, jonka takana on yli 500 vuotta vanha vankitorni. Punainen torni on ainoa Uuden Pärnun hansakaupungin puolustustorni, joka on säilynyt. Tornin nimi tuli tiilivuorauksen mukaan.  Käy tutustumassa Punaiseen torniin osoitteessa Hommiku 11, Pärnu.

Tervise Paradiisin vesipuisto

Tervise Paradiis spa-hotell & veekeskus.  Tässä on Viron suurin vesipuisto. Täältä löytyy vesiliukumäki. Vesipuistossa on neljä liukuputkea, joista pisin on 85 metrin pituinen.  Vesipuistossa on hyppytasanne, koskiset vuoristojoet ja lämmitetty ulkoallas. Täällä kannattaa vierailla. Osoite on Side 14, Pärnu.

Nykytaiteen museo

Uue Kunsti Muuseum tarjoaa taideteoksia ja dokumenttielokuvia. Museossa on myös internetpiste, kahvila ja myymälä. Käy tutustumassa nykytaiteeseen osoitteessa Esplanaadi 10, Pärnu.

Maarja-Magdaleenan käsityöläisten kilta

Maarja-Magdaleena Gild on mainittu kirjallisissa lähteissä jo 1400-luvulla. 1500-luvulla kilta muuttui käsityöläisten killaksi. Täällä voit tutustua käsitöihin sekä seurata käsityömestareiden työtä. Kilta sijaitsee osoitteessa Uus 5, Pärnu.

Hotelli Pärnusta

Haluatko varata itse hotellin Pärnusta. Se onnistuu helposti alla olevan hotellityökalun kautta. Voit verrata Pärnun hotellien hintoja, laatua sekä varaustilannetta. Hotellin varaaminen on todella helppoa.

Matkavakuutus vironmatkalla

Ulkomaan matkalle kannattaa ottaa matkavakuutus. Varmuuden vuoksi. Sairastuminen tai loukkaantuminen voi käydä kalliiksi. Tutustu matkavakuutukseen tästä. Saat 10 prosentin alennuksen.

Valmismatka

Jos haluat matkapaketin sen voi tilata Ikaalisten matkatoimiston kautta.

Hyvää lomaa Pärnussa toivoo tallinnanmatkat.com !

4 vastausta artikkeliin “Lomalle Pärnuun – 10 asiaa, jotka pitää nähdä”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *