Suomalaiset myyvät, venäläiset ostavat kiinteistöjä Saarenmaalla

Virolainen kauppalehti ”Ärileht” kirjoittaa, että suomalaiset ovat jättämässä Saarenmaan asuntomarkkinat. Sen sijaan venäläisten into ostaa asuntoja ja kiinteistöjä Saarenmaalta on lisääntynyt.

Virolaisen Arco Vara -yhtiön edustaja Mihkel Sarapuu toteaa, että Moskovan ja Pietarin asukkaat ovat löytäneet sekä Saarenmaan että Länsi-Viron (Läänemaa). Tämä on seurausta siitä, että kiinteistöjä on ryhdytty markkinoimaan idässä aktiivisemmin. Tarkempia yhteenvetoja Saarenmaan asuntomarkkinoista ja tehdyistä kaupoista saadaan vasta syksyllä.

Saarenmaan notaarit vahvistavat, että venäläisillä on erityinen mielenkiinto Sõrven niemeä kohtaan. Sinne on syntymässä pieni venäläisten kommuuni. Samaan aikaan monet suomalaiset ovat jo myyneet omia kiinteistöjään tai laittamassa niitä myyntiin.

Suomalaisilla on paljon taloja, kerrostaloasuntoja ja loma-asuntoja Virossa. Enkä ihmettele sillä Virossa on hyvä asua ja lomailla.  Oma mökki Virosta ei ole hullumpi ajatus.

Etelä-Suomesta matka mökille on mielenkiintoinen. Siihen sisältyy laivamatka (Tallink, Viking Line, Eckerö Line tai Linda Line) sekä mielenkiintoinen matka omalla autolla tai julkisilla kulkuneuvoilla kohteeseen. Eikä matka Viron kauimmaiseen paikkaan Tallinnasta ole kovinkaan pitkä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *