YLE: Hämäläiset kuljettavat Tallinnasta viinaa, karkkia ja tupakkaa

YLE Häme kertoo, että hämäläiset tuovat Virosta viinaa, karkkia ja tupakkaa. Tämä kuvaa hyvin muitakin suomalaisia. Kaupan liitto teki tutkimuksen, jossa selvisi että neljä viidestä hämäläisestä tuo alkoholia Viroon suuntautuvilta matkoilta.

Tämä on kuitenkin vähäisempi määrä kuin muissa Etelä-Suomen maakunnissa. Uusimaalaisest ja pirkanmaalaiset tuovat alkoholia Virosta paljon useammin: yhdeksän matkustajaa kymmenestä kuljettaa alkoholia. Hankala sanoa, mistä hämäläisten vähäinen viinan, viinien, oluen ja siiderien osto Tallinnasta johtuu. Hämeestä siis ei lähdetä kovinkaan alttiisti pelkästään viinanhakumatkalle Tallinnaan.

Myös makeisia, vaatteita ja tupakkaa

Hämäläiset tuovat muiden suomalaisten tavoin Virosta makeisia, aikuisten vaatteita ja tupakkaa. Kanta- ja päijäthämäläiset käyttävät eniten Virossa ravintola-, kahvila- sekä hotellipalveluita. Hämäläiset käyvät innokkaasti myös kylpylässä, kampaajalla ja kauneudenhoidossa. Alle 30 prosenttia hämäläismatkailijoista käy Virossa apteekissa ja kulttuuritilaisuuksissa.

Tutkimus on paljastanut, että hämäläiset käyvät Virossa usein. Kaksi kolmasosaa Hämeen asukkaista on tehnyt matkan Viroon kahden viimeisen vuoden aikana. Suuri joukko on käynyt Virossa kahden vuoden aikana useammin kuin kerran. Näin vastasi yli 40 prosenttia vastaajista.

Virossa käyminen kannattaa. Matkat ovat halpoja, ja myös ostokset ja palvelut Virossa on ainakin vielä edullisempia kuin Suomessa. Tässä artikkeli: Mitä Tallinnasta kannattaa ostaa?

Muista ottaa Tallinnaan passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti mukaan!

Katso Tallinnan matkoihin ja ostoksiin liittyen:

Tarvitaanko Tallinnassa passia?

Mistä tupakkaa ja viinaa Tallinnan matkalla?

Viinaa Tallinnan rannasta

1 vastaus artikkeliin “YLE: Hämäläiset kuljettavat Tallinnasta viinaa, karkkia ja tupakkaa”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *