Mitä Tallinnasta kannattaa ostaa?

Tallinnassa kaikki ei ole halpaa. Ruoka vielä on. Tallinnan kaupoista saa ruokaa jopa 70 prosenttia halvemmalla kuin Suomesta. Vaikka euron tultua hinnat ovat Virossa nousseet, vielä kannattaa tehdä ostosmatkoja vanhaan Baltian hansakaupunkiin.

Taloussanomat -lehti tutki suomalaisten ostoskäyttäytymistä Virossa. Vuodessa on tapahtunut suuria muutoksia ja suomalaisten hintatietoisuus on kasvanut suuremmaksi.

Lehden tekemän tutkimuksen mukaan tiettyjä peruselintarvikkeita ja päivittäistavaroita voi saada Virosta 70 prosenttia Suomea halvemmalla.

Vuosi sitten tehdyn tutkimuksen mukaan jopa 80 prosenttia Viron matkailijoista toi mukanaan alkoholia. Maassa usein vierailevista lapsiperheistä yli puolet toi mukanaan myös elintarvikkeita ja aikuisten vaatteita.  Suurin osa matkailijoista kävi ravintoloissa ja melkein joka kolmannes käytti Virossa kampaamojen ja apteekkien palveluja.

Euron tultua suomalaisten turistien on helpompi verrata Viron hintoja.  Kaupassa on helppo verrata hintoja Suomen vastaaviin hintoihin. Palvelujenkin hinnat on helppo hahmottaa.

Lehti mainitsee, että Virossa Suomea kalliimpaa  on muun muassa sokeri. Lasnamäen Prismassa sokeri maksoi 1,19 euroa. Suomessa Kannelmäen Prisman hinta oli 0,79 euroa.

Alkoholin hinnassa on suuria eroja. Eräs selvin ero on Hartwall Original Gin Long Drink 12-pack -hinta. Suomen Alkossa tämä maksaa 27,96 euroa. Virossa saman satsin voi saada 15-20 eurolla. Myös tupakka on Virossa edullista. Esimerkiksi Marlboro-kartonki maksaa Virossa 30 euroa, Suomessa vastaava tupakkamäärä maksaa 50 euroa.

Osta Tallinnasta halvalla näitä

Lehden vertailun mukaan Virosta kannattaa ostaa mm. seuraavia tuotteita. Suluissa on ensin Lasnamäen Prisman ja sitten Kannelmäen Prisman hinnat)
Coca-Cola (0,95 – 2,46 – huom Virossa kahden litran pullo, Suomessa puolentoista litran pullo)
Saku Originaal 0,5 litran olut (0,69 – 1,99)
Paahtoleipä 500 g (0,84 – 1,78)
Omena kilo (0,75 – 1,79)
Irtoperunat kilo (0,45 – 0,79)
Kurkku halvin, kilo (0,95 – 1,95)
Fairy pesuaine (0,82 – 1,59)

Lehti mainitsee myös seuraaavia Tallinnan hintoja. Nämä ovat keskihintoja:
Miesten hiustenleikkuu 8,65
Manikyyri 8,14
Pikkutakin pesetys 4,79
Oluttuoppi 2,28
Kahvikuppi 1,11

Tämä Taloussanomien juttu muistutti, että Tallinnassa on vielä edullista käydä ostoksilla.

Suosittelen, että käyt Tallinnassa myös optikolla, kampaamossa ja auton merkkihuollossa.  Myös monet lääkkeet ovat keskimääräisin edullisempia kuin Suomessa.

Matkavakuutus Viron ostosmatkalle

Tallinnan matka sujuu yleensä hienosti ilman haavereita. Ei kuitenkaan aina. Välillä suomalaisille sattuu Viroon suuntautuvalla ulkomaanmatkalla sairaskohtauksia tai onnettomuuksia. Tällaisessa tilanteessa on hyvä olla matkavakuutus. Jos vahinko käy, olet onnellinen että sinut oli vakuutettu. Tutustu matkavakuutukseen tästä. Saat 10 prosentin alennuksen!

Hotelli ostosmatkalle

Tallinnan ostosmatkan kruunaa hyvä hotelli. Voit varata hotellin myös itse. Tutustu tässä Tallinnan hotelleihin, hintoihin ja hotellien palveluihin. Hotellin varaaminen on erittäin helppoa.
Hyvää matkaa t. tallinnanmatkat.com

2 vastausta artikkeliin “Mitä Tallinnasta kannattaa ostaa?”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *