Auton vuokraus Virossa

Tallinnaan pääsee helposti autolla. Kaikki eivät kuitenkaan saavu Viroon laivalla, ja kaikilla ei ole mahdollisuutta kuljettaa omaa autoaan Viroon. Tällöin autonvuokraus on hyvä mahdollisuus tutustua Viroon laajemminkin.

Onneksi Virossa on helppoa vuokrata auto. Tallinnassa ja muissakin Viron kaupungeissa on paljon vuokra-autoja tarjoavia yrityksiä. Suurin osa näistä on pieniä yhdenmiehen yrityksiä, joista voi saada auton hyvinkin edullisesti. Autojen kunto näissä vuokraamoissa vaihtelee suuresti.

Toinen mahdollisuus on turvautua suurten kansainvälisten ketjujen apuun ja vuokrata auto heidän kauttaan. Auton vuokraus sujuu vaivattomasti, mutta saattaa olla tuntuvasti kalliimpaa.

Vuokra-auton on helppoa varata netin kautta etukäteen. Muun muassa Tallinnan lentokentällä on useita kansainvälisiä autonvuokrausfirmoja.

Vuokra-autolla Virosssa

Automatkailu Virossa on helppoa. Päätiet ovat hyvässä kunnossa. Silti välillä kannattaa poiketa sivuteille ja vierailla Viron idyllisissä kylissä. Kannattaa katsella ympärilleen, pysähtyä paikalliseen puotiin tai kahvilaan ja nauttia hetki kiireettömästä virolaisesta maalaiselämästä.

Automatkailijan kannattaa ehdottomasti käydä ainakin yliopistokaupunki Tartossa. Ajomatka Tallinnasta Tarttoon on noin kaksi ja puoli tuntia. Tartto on upea kaupunki, jossa historia ja nykypäivä kohtaavat. Automatkailija voi jättää autonsa keskustaan parkkipaikalle ja kävellä Emajõen rantaa, tutustua yliopiston kauniiseen päärakennukseen, käydä Karlovan puutalokaupunginosassa, jossa voi kokea tunnelmaa, joka Suomessakin oli todellisuutta vuosikymmeniä sitten. Vanhasta kaupungista löytyy hyviä ruokapaikkoja. Kaupungin reunalla on muun muassa Lõunakeskus -ostoskeskus.

Matkalla Tarttoon voi pysähtyä Paidessa tai Põltsamaalla. Erityisesti Põltsamaa on kesällä kaunis kaupunki. Kaupunkia halkoo kaunis joki ja kirkon yhteydessä on vanhat kunnostetun linnan muurit. Suosittelen vierailua sekä Põltsamaan kirkossa että linnan sisäpihalla. Kirkko on kesäaikaan tavallisesti päiväsaikaan auki turisteja varten.

Jos on aikaa kannattaa ajaa Tartosta Etelä-Viroon. Maasto muuttuu kumpuilevaksi kun saavutaan Võruun tai Põlvaan. Otepään hiihtokeskuksen maisemissa on hyvä tehdä patikkaretki.

Myös Pärnussa kannattaa käydä omalla autolla. Pärnun hiekkaranta on kansainvälisesti kuuluisa. Hellepäivinä ranta on täpötäynnä auringonpalvojia, mutta kyllä joukkoon aina mahtuu. Tämä ranta on lapsiperheelle erinomainen paikka.

Jos ajat Itä-Viroon, kohtaat toisenlaisen Viron. Kieli muuttuu venäjäksi ja muutenkin venäläisvaikutus ja Viron venäläistämisen aikakausi näkyy selvästi. Jos on aikaa suosittelen käyntiä  Sillamäellä ja Narvassa. Majapaikan voisi etsiä vaikka Toila-SPA -kylpylästä.

Tallinnassa autoilijan on helppo vierailla Rocca al Maren ulkoilmamuseossa ja kauppakeskuksessa. Lähistöltä löytyy myös Tallinnan eläintarha. Myös Nõmmen puutaloalueella kannattaa käydä ajelemassa. Samalla voi pysähtyä Nõmmen idylliselle torille kahville tai ostoksille. Tallinnan itäpuolelta löytyy kaunis Piritan uimaranta.

Autolla Latviaan

Jos liikut autolla Etelä-Virossa, sieltä ei ole pitkä matka poikeata rajan yli Latviaan. Tullitarkastuksia ei ole. Muista kuitenkin, että sekä Virossa että Latviassa tarvitset passin tai kuvallisen henkilökortin matkustusasiakirjaksi.

 

Mistä kannattaa vuokrata auto?

En suosittele tässä  mitään autovuokraamoa. Kaikissa on hyvät puolensa. Autovuokraamo löytyy helposti kun kirjoitat Google -hakuun (tai bing.com -hakuun) sanat: vuokra-auto ja Tallinna.

Minä olen käyttänyt pieniä yksityisiä autonvuokrausfirmoja eli valinnut vuokra-auton hinnan mukaan. Halvin hinta on tarkoittanut sitä, että olen auton ottanut. Vironkielen taito on ollut tässä avuksi. Suurilla autonvuokrausfirmoilla on omat hyvät puolensa.

Hyvää autoilua Tallinnassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *