Opiskelu Tarton yliopistossa

Moni suomalainen opiskelee lääketiedettä ja kauppatieteitä Virossa. Virolaiset yliopistot ja korkeakoulut tarjoavat kuitenkin paljon laajemman valikoiman opiskelumahdollisuuksia.

Tartossa opiskeleva suomalainen, Ville, kertoo kokemuksiaan www.opiskelupaikka.fi -sivustolla. Kun hän kuuli opiskelumahdollisuudesta Tarton yliopistossa, hän lähetti nettihakemuksen yliopistoon ja käännättä koulutodistuksensa notaarilla. Hän pääsi opiskelemaan Viron valtion rahoittamana. Todennäköisesti siksi, että opiskeli viron kieltä.

Viroa oppii nopeasti

Ville aloitti opinnot pääaineenaan viro vieraana kielenä. Ensimmäinen syksy kului viron intensiivikurssilla. Viron opintoja oli arkipäivisin kahdeksasta neljään. Alussa oli tiukkaa. Opettajat tuntuivat puhuvan liian nopeasti, mutta pikku hiljaa viron kielen ymmärrys lisääntyi. Toisena opiskeluvuotena vironkieliset kurssit sujuivat jo hyvin.

Ville opiskeli Tarton yliopistossa myös venäjää ja taloustieteitä. Hän pitää opiskelua monipuolisena.

Elämä on muutakin kuin opiskelua

Tartossa on suomalainen osakunta Fraternitas Fennica, joka järjestää muun muassa saunailtoja ja vappujuhlia. Myös elokuvat ja keilailu kuuluvat opiskelijan elämään. Tallinnaan ja Pärnuun opiskelija matkustaa bussilla seitsemällä eurolla. Lisäksi Tartossa asuminen ja syöminen on halpaa.

Haku Tarton yliopistoon

Tarton yliopistossa on viron kielen intensiivikursseja ulkomaisille opiskelijoille. Lisäksi joitakin aineita voi opiskella myös englanniksi. Tarton yliopisto tarjoaa esimerkiksi kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon kokonaan englanninkielisenä. Semiotiikka, ohjelmointi ja Itämeri-tutkimus tarjoaa mahdollisuuden maisterintutkinnon suorittamiseen englanniksi.

Hakuaika Tarton yliopistoon päättyy 1.6.2011. Hakulomakkeita ja tietoja opiskelusta saa Tarton yliopiston sivuilta – www.ut.ee

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *