Kansallissankari Andrus Veerpalu ja Viron doping-skandaali

Viron kansallissankari, maan menestynein urheilija, hiihtäjä Andrus Veerpalu kärähti dopingista.

Virolaisessa sanomalehdessä Eesti Päevaleht toimittaja vertaa Veerpalun kärähtämistä Suomen Lahden MM-kisojen skandaaliin. Tuolloin asiasta tiedotettiin heti. Toimittajan mukaan Virossa kansalle valehdeltiin ja asian käsittelyä venytettiin kuukausia. Veerpalulta tammikuussa otetuissa dopingnäytteissä oli liikaa kasvuhormonia

Suurimmalle osalle virolaisista lienee mahdotonta uskoa, että Veerpalu olisi käyttänyt kiellettyjä aineita. Virossa puhutaan oikeusmurhasta ja dopingkokeiden epäluotettavuudesta. Ei meidän  Andrus ole voinut käyttää kiellettyjä aineita. Lisäksi Andres Veerpalu vannoi kyyneleet silmissä suorassa TV-lähetyksesssä ettei ole koskaan käyttänyt kielelttyjä aineita.

Tukea Veerpalulle

Postimees-lehden kysely paljasti, että 89 prosenttia vastaajista uskoo Veerpalua. Facebookissa 66 000 ihmistä on liittynyt ryhmään „Usume Andrus Veerpalu” – uskomme Andrus Veerpalua. Veerpalun tueksi on suunnitteilla järjestää ihmisketju 40 kilometrin ihmisketju Tartosta Veerpalun kotikaupunkiin Otepäähän. Lehtien pääkirjoitukset ja kolumnit tukevat Veerpalua.

Kansallissankari ei voi valehdella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *