Julkisilla kulkuneuvoilla matkustaminen Tallinnassa

Tallinnaan matkustaja pohtii, miten liikkua bussilla, johdinautolla ja raitiovaunuilla. Lippu kannattaa ostaa etukäteen vaikka sen saakin myös kulkuneuvosta. Hinta kulkuneuvosta ostettuna  on huomattavasti suurempi kuin etukäteen ostettuna.

Helpointa matkustaminen on yli 65 -vuotiailla. He voivat matkustaa ilmaiseksi Tallinnan julkisen liikenteen busseissa ja raitiovaunuissa. Heidän on kuitenkin todistettava ikänsä passilla tai kuvallisella henkilökortilla.

Tässä LindaLinen -kotisivulta vinkkejä niille, jotka haluavat matkustaa Tallinnassa julkisilla kulkuvälineillä.

Julkiset kulkuneuvot
Bussit, johdinautot ja raitiovaunut liikennöivät säännöllisesti klo 6.00 – 23.00. Aikataulut http://www.tak.ee. Kaikki (myös ulkomaiden kansalaiset) yli 65-vuotiaat voivat matkustaa ilmaiseksi Tallinnan julkisen liikenteen busseissa ja raitiovaunuissa. Iän voi todistaa joko passilla tai kuvalla varustetulla henkilökortilla, joka on myönnetty 1.3.1999 jälkeen.

Voit hankkia lipun joko etukäteen tai ostaa sen kuljettajalta heti noustuasi kulkuneuvoon. Jos ostat lipun kuljettajalta, mene sisään etuovista, sillä kuljettaja myy lippuja vain pysäkillä, ei kulkuneuvon liikkuessa. Kuljettajalta ostetut liput ovat kalliimpia kuin etukäteen kioskilta ostetut. Tallinn Cardilla ajat julkisessa liikenteessä ilmaiseksi.Leimaa lippusi heti noustuasi kulkuneuvoon. Jokaisessa bussissa, johdinautossa ja raitiovaunussa on useita leimauslaitteita. Huomaa, että lippu on leimattava heti kulkuneuvoon nousemisen jälkeen. Ilman voimassa olevaa lippua matkustava henkilö joutuu maksamaan tarkastusmaksun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *