Mitä Virosta kannattaa ostaa?

Tallinnan Prisman suomalainen johtaja vastaa kysymykseen, mitä suomalaisen kannattaa ostaa Virosta. Vastauksena ensin mainitaan grillimakkara ja täytekakku. Edullisia ostoksia ovat myös liha, leipä ja vihannekset.

The Baltic Guide -lehdessä haastateltavana Prisman johtaja Janne Lihavainen:

Mitä sitten suomalaisten kannattaa Virosta hakea? ”Virosta kannattaa ostaa esimerkiksi grillimakkaroita ja täytekakkuja, niitä vien usein itsekin, kuten myös muita Virossa tehtyjä tuotteita. Yleinen hintataso Virossa on edullisempi kuin Suomessa. Paikalliset tuoretuotteet, kuten liha, leipä ja vihannekset ovat edullisia ja ne muodostavatkin tavallisen kuluttajan ostoskorista merkittävän osan. Jotkut tuotteet saattavat olla Virossa kuitenkin kalliimpia kuin Suomessa. Tämä johtuu markkinoiden pienuudesta. Samasta syystä ruoka on Saksassa halvempaa kuin Suomessa. Suurilla markkinoilla toimittaessa syntyy säästöjä, kun toimintaa voidaan suunnitella suuressa mittakaavassa tehokkaammaksi.”

Mitä sinä ostat Virosta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *