Tallinnan taksit – tarkista tämä ennen kuin istut taksiin!

Tallinnassa taksilla sama matka voi maksaa hyvinkin erilaisen summan. Taksista riippuen.  Taksifirmat saavat itse hinnoitella palvelunsa. Tämä hinta on merkitty muun muassa taksin sivuikkunaan. Taksiin astuminen on merkki siitä, että asiakas hyväksyy hinnan. Tämä voi tulla asiakkaalle kalliiksi. Tarkista aina hinnat enne kuin otat taksin!

Taloussanomissa on artikkeli ”Katso mihin taksiin istut Tallinnassa”. Sakari Nupponen on poiminut The Baltic Guide -lehdestä jutun jossa ihmetellään, miten sama taksimaksa voi maksaa melkein kymmenkertaisen summan taksifirmasta riippuen.

Tallinnassa taksiyhtiöt ilmoittavat taksansa kaupungille. Tämä hinta tulee näkyä myös taksin ikkunassa. Näissä hinnoissa näkyy perusmaksu (josta lähetään rullaamaan ylspäin), kilometritaksa ja vielä tuntimaksu.  Tallinnassa ei ole määritelty yhtenäisiä hintoja. Jokainen taksiyhtiö päättää siis itse hintansa.

Lehdessä kerrotaan, että Tallinnan taksin edullisin kilometrihinta on 0,28 euroa ja kallein 4,90 euroa. Myös lähtöhinnat vaihtelevat vajaasta kahdesta eurosta 9,20 euroon. Kolmen kilometrin matka Tallinnassa voi maksaa taksifirmasta riippuen  kolmesta kahteenkymmeneen euroa!

Tallinnan takseista luotettavimpina on pidetty kahta taksifirmaa: Tulika Takso ja Tallink Takso.

Muista joka tapauksessa tarkistaa lähtöhinta ja kilometrihinta! Jos et tätä tee, voit joutua laillisen ryöväyksen kohteeksi Tallinnassa!

Kerro, omista taksikokemuksista ja paljonko maksoit taksimatkastasi.

2 vastausta artikkeliin “Tallinnan taksit – tarkista tämä ennen kuin istut taksiin!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *