Tallinnan Olevisten kirkko avattu turisteille

Yksi kesäkauden alkamisen merkki on se, että Tallinnan Olevisten kirkon torni avattu turisteille.

Olevisten kirkon torni on erittäin suosittu vierailukohde. Pastori Siim Teekel kertoo, että torni oli tarkoitus avata jo 1. huhtikuuta, mutta lumen ja jään vuoksi pääsyä torniin viivästytettiin viikolla. Teekelin mukaan torni on avoinna turisteja varten huhtikuusta lokakuuhun.

Torni on avattu joka päivä kello 10-18. Viron valtiollisina ja kirkollisina juhlapäivinä torni on sulettu.

Olevisten torniin kiivetään keskiaikaisia kierreportaita pitkin. Tornin korkeus on 123,7 metriä, mutta näköalapaikka sijaitsee 60 metrin korkeudessa.

Paljonko maksaa?

Näköalapaikalle kiipeäminen maksaa aikuiselle 2 euroa, opiskelijoille ja eläkeläisille 1 euron. Vuonna 2010 tornissa kävi yli 50 000 ihmistä.
Torniin kiipeämistä ei suositella huonokuntoisille ja korkeita paikkoja pelkääville!

Olevisten kirkko

Olevisten kirkko on rakennettu 1200-luvulla. Kirkko ei ole alkuperäisessä kunnossaan vaan se on palanut poroksi kolme kertaa.

Keskiajalla kirkon torni oli eräs maailman korkeimmista rakennuksista. Joidenkin tietojen mukaan se oli vuodesta 1549 vuoteen 1625 maailman korkein rakennus. Olevisten kirkon yli sata metriä korkea torni on ollut yksi Tallinnan symboleista.

Olevisten kirkon nimi (Oleviste kirik) juontaa juurensa Norjan kuninkaasta Olavista (995-1030). Olavi on Norjan kansallispyhimys ja kaikkien ritareiden ja sotilaiden suojeluspyhimys. Hän vakiinnutti kristinuskon Norjassa ja myöhemmin hänet julistettiin pyhimykseksi.

Suomessa Pyhälle Olaville omistettuja kirkkoja ovat muun muassa Jomalan, Kalannin, Lemun, Nauvon, Närpiön, Sysmän, Tyrvään ja Ulvilan kirkot.

Olevisten kirkko on Tallinnan vanhassakaupungissa ja löytyy osoitteesta Lai 50.

3 vastausta artikkeliin “Tallinnan Olevisten kirkko avattu turisteille”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *