Tarvitaanko Tallinnan matkalla passia?

Tarvitseeko Viroon matkustaja passia? Tarvitseeko Tallinnaan suuntautuva turisti passin? Kelpaako ajokortti?

Tallinnaan matkustaminen on nykyään helppoa. Moni luulee, että laivasta poistuttaessa ei enää kysytä passia. Yleensä ei kysytä. Kuitenkin aina silloin tällöin on tarkastuksia, joissa pitää osoittaa henkilöllisyytensä passilla tai poliisin myöntämällä henkilökortilla. Ajokortti tai kuvallinen KELA-kortti ei kelpaa matkustusasiakirjaksi!

Schengenin sopimus helpotti matkustamista

Minä olen matkustanut satoja kertoja Helsingin ja Tallinnan välillä. Muistan pitkät passintarkastusjonot Tallinnassa. Sen jälkeen kun Viro liittyi Schengenin sopimukseen 21.12.2007 passintarkatus loppui.

Tämän jälkeen minut on pysäytetty passintarkastukseen kaksi kertaa. Passi oli mukana molemmilla kerroilla.

Suomen suurlähetystyön kotisivulla kerrotaan passin tarpeesta näin:

Viroon saapuvilla 7-15-vuotiailla lapsilla pitää olla oma passi. Jos lapsen tiedot on liitetty vanhemman passiin, lapsen nimen lisäksi passissa tulee olla hänen valokuvansa. Alle 7-vuotiaista lapsista, jotka matkustavat vanhempiensa passilla, ei tarvitse olla valokuvaa. Yli 15-vuotiailla Viroon saapuvilla henkilöillä pitää olla oma passi.

Jos passia ei ole

Jos matkailija ei pysty todistamaan henkilöllisyyttään passilla tai poliisin myöntämällä kuvalliselle henkilökortilla, hän voi saada sakkorangaistuksen. Tämän sakon maksimäärä oli jokin aika sitten noin 770 euroa. Suuri osa sakoista selvitetään pikakäsittelyllä, jolloin sakon suuruus maksimissaa on ollut noin 400 euroa.

Viron viranomaisten mukaan ilman henkilötodistusta matkustavien määrä on kasvanut.

Myös kuljetusyhtiöt ja majoitusliikkeet voivat vaatia henkilöllisyyden todistamista.

Katso myös: Ilman passia matkustanut heitettiin laivasta ulos!

Muista matkavakuutus myös Tallinnan matkalla

Matkavakuutus voi koitua iloksi onnettomuuden tai sairastapauksen kohdatessa Tallinnassa. Tutustu matkavakuutukseen. Saat 10 prosentin alennuksen tästä:

Varaa itse hotelli Tallinnasta

Haluatko itse päättää missä majoitut ja paljonko maksat hotellistasi. Tutustu Viron hotellitarjontaan ja hintoihin tässä. Varaaminen on erittäin helppoa.

3 vastausta artikkeliin “Tarvitaanko Tallinnan matkalla passia?”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *