Tallinnan parhaat ravintolat

Mondo.fi -sivustolla toimittaja kertoo, mitkä hänen mielestään on Tallinnan parhaita ravintoloita. Tämä on hyvää tietoa kaikille Tallinnaan matkustaville.

Seuraavat ravintolat pääsivät Sami Lotilan top-listalle.
BOCCA, Olevimägi 9, www.bocca.ee
Ruuan laatu varmaa, hinta keskitasoa. Välimerellinen ruokalista on kevyt.

CONTROVENTO, Vene 12, www.controvento.ee
Tunnetaan pizzoistaan. Italialainen miljöö. Pizza- ja pasta-annokset maksavat 5-10 euroa. Liha- ja kalaruuat vähän enemmän. Viinipullo parikymmentä euroa.

EGOIST, Vene 33, www.egoist.ee
Herkutteilijoille. Varaa ruokailuun aikaa pari tuntia! Kahden hengen ateriaan kuluu rahaa helposti 100 euroa.

MUSTLAMMAS, Sauna 2, www.mustlammas.ee
Kaukaasialaisravintola. Kaukaasialaista ruokaa ja viiniä.

KULDSE NOTSU KÖRTS, Dunkri 8, www.notsu.ee
Possuravintola. Perinteistä virolaista ruokaa. Tuhdit annokset; rasvaa ja suolaa ei säästetä. Ateria huuhdotaan virolaisella oluella! Makkarapeijaiset kahdelle 19 euroa. Lihapeijaset kahdelle 25 euroa.

OLDE HANSA, Vana turg 1, www.oldehansa.com
Keskiaikainen ravintola. Kokeile keskiaikaisia syöminkejä, hinta vain jonkun verran yli 20 euroa henkilö. Tähän hintaan saat monenlaista lihaa ja särvintä. Pöytävaraus kannattaa tehdä.

PEGASUS, Harju 1, www.restoranpegasus.ee
Kohtuuhintainen ravintola, jossa saat 2-3 ruokalajin lounaan noin 15 eurolla. Keittiössä on monen mielestä Viron paras keittiömestari Michael Bhoolan.

TROIKA, Raekoja plats 15, www.troika.ee
Venäläinen ravintola raatihuoneen torilla. Erinomainen palvelu ja venäläiset herkut: pelmenit, blinit, stroganoffit, lampaankyljykset. Tallinnan suurin vodkavalikoima. Iltaisin puoli seitsemältä slaavilaismusiikkia!

BABY BACK RIBS & BBQ, Kallaste Keskus 12, www.babyback.ee
Noin 10 kilometrin päässä keskustasta.  Suosittu ruokaravintola. Täällä pääsee New Orleansin cajun-tunnelmiin. Suuret annokset, mutta kohtuulliset hinnat. XXXL De Luxe Burger maksaa 11 euroa. Liharuuat runsaita ja kohtuuhintaisia. Lapsiystävällinen!

Minä olen käynyt edellä mainituista Tallinnan ravintoloista ainakin seuraavissa: Controvento, MustLammas, OldeHansa ja Troika. Voin suositella niitä kaikkia Tallinnaan matkaavalle suomalaiselle.

Mondo.fi -sivusto kertoo myös Tallinnan ravintolaetiketistä:

1. Laadukkaissa ravintoloissa ruoka ja palvelu ovat jo Helsingin tasoa, paikka paikoin parempaakin. Usein korkea hinta on laadun tae, muttei aina. Raatihuoneen torin terassiravintolat lypsävät kesäaikaan ylihintaa etenkin oluesta. Viisi euroa tuopista on Virossa aivan liikaa.
2. Tippikulttuuri tekee vasta tuloaan Viroon. Vironvenäläiset ovat anteliaita tippaajia, mutta muut virolaiset eivät. Suomalaisia pidetään Tallinnassa saitureina. Usein ravintolan henkilökunta osaa jo odottaa, jopa vaatia juomarahaa, vaikka palvelu olisi kehnoa. Tippaa ihmeessä ja avokätisesti, mikäli palvelu on sen arvoista. 10-15 prosenttia laskun loppusummasta riittää hyvin, oluesta viisi kruunua.
3. Neuvostoliiton perintönä epärehellisyys ja huolimattomus ovat Viron ravintoloissa suurempia ongelmia kuin Suomessa. Tarkista laskusi, sillä siinä saattaa olla tahattomia tai tahallisia virheitä. Umpirehellisiä ravintoloita ovat muun muassa Olde Hansa, Bocca ja Egoist.
4. Taksikuskit saavat useimmilta, etenkin pienemmiltä, ravintoloilta päärahaa, eli heille maksetaan tuoduista asiakkaista. Usein suomalainen käskee taksia viemään hänet ”johonkin hyvään ravintolaan”, jolloin taksi valitsee sellaisen, josta hän saa rahaa – siitä huolimatta, että lähellä olisi parempiakin vaihtoehtoja. Tutkitusti noin 80 prosenttia Tallinnan taksisuhareista veloittaa ulkomaalaisilta asiakkailtaan matkasta ylihintaa, usein reilusti.
5. Ravintolatiski voi olla vaikka 100 metriä pitkä, mutta Tallinnassa baarimestari tarjoilee vain ja ainoastaan yhdestä kohdasta. Asiakkaiden on jonotettava kiltisti. Poikkeuksia ovat ulkomaalaisten suosimat baarit ja yökerhot, kuten hotelli Virun Cafe Amigo.

Ravintolan jälkeen hotelliin

Voit varata itse hotellin Tallinnasta. Tutustu Tallinnan hotellien hintaan, laatuun ja varaustilanteeseen tästä. Hotellin varaaminen on helppoa.

Matkavakuutus Tallinnan matkalle

Tallinnaan suuntautuva matka on ulkomaanmatka, jolle suosittelen matkavakuutusta. Todennäköisesti matkalla ei tapahdu onnettomuuksia ja loukkaantumisia, mutta jos tapahtuu ilman matkavakuutusta ne voivat tulla todella kalliiksi. Tutustu matkavakuutukseen tästä. Saat nyt 10 prosentin alennuksen!

2 vastausta artikkeliin “Tallinnan parhaat ravintolat”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *