Tallinnan suomalainen koulu – esiopetus, perusopetus ja lukio

Suunnitteletko muuttoa Tallinnaan? Moni pohtii Viroon muuton yhteydessä, miten järjestää lasten koulunkäynti Virossa.
Lapset on mahdollista laittaa virolaiseen kouluun. Tallinnassa toimii myös kansainväliseen englanninkieliseen koulu. Suurin osa Tallinnan  suomalaisista laittaa ilmeisesti lapsensa Tallinnan vanhassa kaupungissa sijaitsevaan Tallinnan suomalaiseen kouluun (TASK).

Tallinnan Suomalainen koulu – esiopetus, perusopetus ja lukio

Tallinnan Suomalainen koulu on Suomen virallinen ulkomaankoulu. Koulu antaa suomenkielistä perusopetusta sekä vuoden kestävää esiopetusta. Koulun oppilasmäärä vaihtelee; yleensä koulussa on 40-50 oppilasta. Koulun kautta on myös mahdollista suorittaa suomalainen lukio. Tallinnan suomalaisen koulun lukio suoritetaan yhteistyössä Hämeenlinnan aikuislukion kanssa.

Suomalaisen koulun arki

Tallinnan koulun kotisivu kertoo koulusta, että koulussa on pienet luokkakoot, kodinomainen ja lämminhenkinen tunnelma. Pienen koulun edut: pienet luokat ja tuttuus luovat turvallisuutta. Suomalaisen koulun opettajat ja oppilaat tuntevat toisensa hyvin. Tämä mahdollistaa opetuksen yksilöllisyyden. Opetuksessa seurataan suomalaisen koulujärjestelämän opetussuunnitelmaan. Ulkomaan kouluissa tuodaan kuitenkin kansainvälistä näkökulmaa esiin. Samalla erityisellä tavalla tuetaan oppilaan suomalaista identiteettiä.

Koulu järjestää oppilaille lämpimän aterian. Aterian hinta sisältyy koulumaksuun. Liikuntatunnit pidetään Reval-Sport -urheilusalissa. Terveydenhuolto järjestetään perhelääkärikeskuksessa Sinu Arst. Oppilaat on vaikuutettu Pohjola vakuutuksessa.  Tallinnan suomalainen koulu pitää hyvää huolta oppilaistaan.

Opiskelusta

Koululaiset on jaettu ryhmiin luokka-asteittain. Osa luokista on yhdistelmäluokkia esim. luokat 7-9. Ryhmillä on oma luokanvalvoja. Ryhmien koot voivat vaihdella oppilastilanteen mukaan.

Koulutuntien alkamis- ja päättymisajat 2010-2011
 ovat seuraavat:

 • Koulu avataan koulupäivinä klo 7.45. Oppilaan toivotaan saapuvan oppitunneille ajoissa.
 • 8.15 – 9.00
 • 9.05 – 9.50
 • 10.05 – 10.50 (+ 25 min ruokavälitunti)
 • 11.15 – 12.00
 • 12.15 – 13.00
 • 13.15 – 14.00
 • 14.15 – 15.00
 • 15.00 – 15.45

Kouluun haettaessa ilmoittautumislomakkeeseen on liitettävä oppilaan viimeisin todistus. Koulun kansalia toimittaa laskun 125 euron varausmaksua vastaan. Tämä varausmaksu hyvitetään koulumaksun yhteydessä. Jos oppilas ei tule suomalaiseen kouluun, varausmaksua ei palauteta.

Koulun hallitus äättää lukukausimaksusta. Vuonna 2010 – 2011 koulumaksut olivat seuraavat:

 • Esikoulu 599,00 euroa
 • Alakoulu 799,00 euroa
 • Yläkoulu 899,00 euroa
 • Lukio 899,00 euroa

Muista myös, että Tartossa on oma suomalainen koulu: Tarton suomalainen koulu.

1 vastaus artikkeliin “Tallinnan suomalainen koulu – esiopetus, perusopetus ja lukio”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *