Ilouutinen viinin ystäville: Eckerö Line uudisti viiniosastoa

Helsingin ja Tallinnan välillä liikennöivä Eckerö Line on uudistanut Eckerö Marketia. Marketin uudistus toi mukanaan laivan viinimyymälän pinta-alan kolminkertaistumisen. Viinimyymälä on entistä viihtyisämpi ja viinivalikoima entistä paremmin esillä.

Samppanja Eckerö Linellä

Samppanja on ylellisin juhlajuoma. EckeröMarketin viiniosasto on saanut valikoimaan uusia laatusamppanjoita muun muassa Pommery Dry Elixir Sec ja Lanson Brut Rosé. Alkosta näitä laatusamppanjoita ei saa.

Eckerö Linen lehdistötiedote kuvaa:

Pommery Dry Elixir Sec -samppanja koostuu kolmesta viinirypälelajikkeesta, jotka  ovat Chardonnay, Pinot Noir ja Pinot Meunier. Vähintään kolme vuotta kypsytetty  samppanja on maultaan täyteläinen, pehmeästi pyöristetty ja hyvin sopusointuinen. Bukeessa on herkullinen häivähdys kvittenihilloa ja  mehiläisvahaa. Samppanja sopii erityisesti makeiden jälkiruokien, ankanmaksan  tai sinihomejuuston kyytipojaksi. Hinta: 33,00 euroa (75 cl).

Rosé-samppanjaa

Eckerö Line tarjoaa Tallinnan matkalaiselle myös huippuluokan rosé-samppanjaa. Lehdistötiedote kuvaa juotavia näin:

Lanson Brut Rosé on maailman halutuimpia rosé-samppanjoita. Se on sekoitus  kolmesta klassisesta rypälelajikkeesta, Pinot Noir, Chardonnaysta ja Pinot  Meunierista. Perinteisellä tavalla valmistettuun samppanjaan on lisätty pieni  määrä hienoa Pinot Noir -punaviiniä, joka antaa viinille houkuttelevan, puhtaan
lohenvärin. Bukeessa yhdistyy ruusu hienovaraisesti punaiseen marjaan.  Ensivaikutelma viinistä on pehmeä, hyvin pyöreä ja raikas. Makua voi kuvailla  harmonisen tasapainoiseksi. Hinta: 34,00 euroa (75 cl).

Eckerö Line tarjoaa laatuviinejä

Tallinnaan Eckerö Linellä suuntautuva matkalainen voi nauttia chileläisistä viineistä Santa Rita -tilalta.

Arvostettu pohjoisamerikkalainen Wine & Spirits -lehti palkitsi Santa  Ritan vuoden 2010 viinitilana. Palkinto annettiin viinien korkeasta laadusta ja  huippuosaamisesta. Santa Rita -viinit ovat saaneet viiniasiantuntijoilta  jatkuvasti korkeita arvosanoja. Seuraavat Santa Rita -viinit eivät kuulu Alkon valikoimiin:

Santa Rita Gran Hacienda Cabernet Sauvignon on tyylikäs ja tasapainoinen  punaviini. Sen hedelmäistä tuoksua hallitsevat marjat, neilikka ja vanilja,  mutta maku on silti runsaan hedelmäinen. Tarjoaa erinomaista vastinetta rahalle.  Hinta: 7,90 euroa (75 cl).

Santa Rita Gran Hacienda Chardonnay -valkoviinin maussa on raikkaita ja tuoreita  trooppisia hedelmiä, joihin sekoittuu vihreää omenaa ja houkuttelevasti hiukan appelsiinia. Viini on maultaan yhtä aikaa tuore ja makea sekä hedelmäinen ja virkistävä. Hinta: 7,90 euroa (75 cl).

Santa Rita Medella Real Cabernet Sauvignon on väriltään rubiininpunainen.  Punaviinin aromeissa on kypsiä punaisia ja mustia hedelmiä, joihin sekoittuu  nahkaa, puuta, vaniljaa ja paahtoleipää. Maussa on notkeasti tanniineja, ja  viinin majesteettinen rakenne on viimeistely. Maistuu herkulliselta pihvien,  riistan, patojen ja kypsien kermaisten juustojen kanssa. Hinta: 14,00 euroa (75 cl).

Viiniä jälkiruuan sinetiksi!

Hyvän jälkiruuan kruunaa upeat jälkiruokaviinit. Eckerö Marketin viiniosasto tarjoaa muun muassa seuraavanlaisia jälkiruokaviinejä:

Giuseppe Campagnola Recioto Della Valpolicella Classico Vigneto Casotto del  Merlo on syvänpunainen, aristokraattinen jälkiruokaviini. Valmistettu vain  kaikkein parhaimmista käsin poimituista rypäleistä. Hinta: 18,50 euroa (50 cl).

Tokaj Aszú 5 Puttonyos. Tokajien jalohomeiset rypäleet ja perusviini uutetaan  keskenään 136 litran tynnyreissä. Aszú-jalohomerypäleitä on mukana 3–6  keruuastiallista eli puttonyosia, joiden mukaan Tokajien puttonyos-järjestelmä
on nimetty. Hinta: 16,50 euroa (50 cl).

Selbach-Oster Riesling Zeltinger Himmelreich Eiswein 2008 -”jääviinin” rypäleet  on käsin poimittu kylmässä lämpötilassa Zeltingenin jyrkiltä rinteiltä. Bukee on  loistokas yhdistelmä kvittenia, persikkaa ja sitrushedelmiä. Hinta: 59,00 euroa
(37,5 cl).

Eckerö Line tarjoaa aivan loistavan matkan hyvien tuliaisten kanssa.

Lähteenä käytetty: Eckerö Line Ab Oy – Lehdistötiedote 20.1.2011

1 vastaus artikkeliin “Ilouutinen viinin ystäville: Eckerö Line uudisti viiniosastoa”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *