Tallinnan kulttuurivuosi 2011

Apu-lehdessä (3/2011) oli artikkeli ”Tallinnassa tarjolla komea kulttuurivuosi”. Lehdessä kysellään, löytävätkö suomalaiset matkalijat tiensä kulttuuritapahtumiin.

Tallinna ja Turku ovat Euroopan kulttuuripääkaupunkeja vuonna 2011. Tallinnassa kulttuuripääkaupungin ohjelmassa on 7000 tapahtumaa ja 251 projektia.

Projektipäällikkö Elena Natale toteaa kulttuuripääkaupungin merkityksestä Tallinnalle ja koko Virolle:

– Kulttuuripääkaupunkihanke on hyvin tärkeä tallinnalaisille, mutta se on sekä kaupungin että valtion projekti. Molemmat sitoutuvat tukemaan sitä, koska Tallinna on portti Viroon. Suuri osa koko Viron elinkeinosta liittyy turismiin, ja toivomme tietenkin, että myös euron myötä matkailu lisääntyy koko maassa.

Tallinnan matkavinkit

Elena Natale kertoo myös matkavinkit Tallinnaan 2011.

NO99 Olkiteatteri (Põhuteater)
 – 30.4.-30.9.
NO99 Olkiteatteri on suurin kulttuuripääkaupunkia varten toteutettavista tapahtumista. Se on yhtä aikaa installaatio, julkinen tila ja kulttuuritapahtumien näyttämö. Olkiteatteri rakennetaan Tallinnan keskustassa sijaitsevalle Skånen bastionille.

Kino linnaruumis: Katusekino
 – maaliskuu-marraskuu
Katusekino eli ulkoelokuvateatteri Virukeskuksen katolla on elokuvanystävien yhteistyön tulos.
Tallinnan taivaan alla voi katsella ikivihreitä klassikoita, kulttifilmejä ja tuoreita teoksia. Luvassa suuria tunteita suurella valkokankaalla.

Tallinnan meripäivät
 15.-17.7.
Tallinna sijaitsee merenrannalla, mutta tallinnalaiset ovat historian saatossa kääntäneet selkänsä merelle päin. Neuvostoliiton miehityksen aikana merenranta oli suljettua aluetta, jonne oli yleensä pääsy kielletty. Kulttuuripääkaupungin ja Tallinnan meripäivien toiveena on korjata tilanne ja suunnata tallinnalaisten katseet jälleen merelle.

Tallinnan satamassa, Lentosatamassa ja Peetri-satamassa pidettävien meripäivien kulttuuri- ja meriohjelman lisäksi merenrannan rantapromenadi avataan kävelijöille. Sen reitti ulottuu Linnahallista Meremuseoon.

Lentosataman lentokonehalleissa avataan Viron merenkulkumuseon näyttely. Museon uudistuksen on suunnittelut KOKO Arhitektid arkkitehtitoimisto ja rakennuksen uudisarkkitehtuuria on kehuttu etukäteen.

Hyvää matkaa Tallinnaan kaikilla matkustajille!

(lähde Apu -lehti)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *