Virolainen olut – markkinaosuudet Virossa

Viron kaksi suurinta panimoa Saku ja A. Le Cog taistelevat oluiden markkinajohtajan asemasta tasapäisenä. Kahden markkinajohtajan osuus Viron olutkaupasta on 80 prosenttia. Moni Tallinnan matkailija tuo näitä oluita tuliaisina myös Suomeen. Olut onkin ollut Virossa edullista ja sitä saa tuoda vapaasti omaan käyttöön.

Olvin omistama A. Le Cog -painimo on Viron markkinajohtaja sekä myydyissä olutlitroissa että arvossa mitattuna. Viime aikoina olutpanimo on kuitenkin menettänyt markkinaosuuttaan erityisesti oluen litramäärissä.

Toinen suomalaisten tuntema olutmerkki on Saku. Saku-olut kuuluu nykyisin taskalaiselle Carlsberg -yhtiölle. Saku on noussut melkein A. Le Cog -panimon rinnalle.

Virossa kauppojen omat olutmerkit ja halvat perusoluet ovat kasvattaneet markkinaosuuttta. Näiden privat label -oluiden litraosuus Viron markkinoista on jo 15 prosenttia. Viron kolmanneksi suurin panimo on Wiru Õlu (tanskalainen Harboe omistaa tämän olutpanimon). Sen osuus Viron olutmarkkinoista on noin 5 prosenttia.

Maistuuko sinulle virolainen olut?

(lähde)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *