Viro siirtyy euroon

Ostosmatkailu Tallinnaan helpottuu vuoden 2011 alusta sillä Viro ottaa käyttöön eurot.
Euroon siirtyminen herättää monissa virolaisissa pelkoja: hinnat nousevat ja rahaa vaihdetaan väärällä kurssilla. Viron liike-elämässä on vakaa pyrkimys siihen, että hintoihin ei tulisi eurolisää. Vuonna 2011 näemme, miten kävi.

Vain kahden viikon siirtymäkausi

Viroon matkustava voi käyttää löytämiään Viron kruunuja vain kahden viikon ajan vuodenvaihteen jälkeen. Tämän jälkeen kruunut voi vaihtaa euroiksi Viron pankeissa. Pankit vaihtavat kruunuja euroiksi puolen vuoden ajan. Tämän jälkeen Eesti Pank vaihtaa loputkin kruunut euroksi.

Paras ja helpoin tapa on siis käytää Viron kruunut tammikuun kahden ensimmäisen viikon aikana.

Vaihtokurssi 15,6466

Yksi euro vastaa 15,6466 kruunua. Viron vanhat hinnat pitää jakaa tällä summalla, jolloin saadaan uudet eurohinnat.

Kahden viikon siirtymävaiheen aikana voi käyttää molempia valuuttoja. Käteisostosten vaihtoraha annetaan takaisin euroina. Virossa suomalainen turisti saa nähdä myös 1 ja 2 sentin kolikkoja. Viro ottaa nämä pikkukolikot käyttöön.

Hyvää matkaa uuteen Euro-Viroon!

Toivottavasti valuutan vaihtuminen Virossa ei nosta hintoja. Euron tulo varmasti helpottaa suomalaisen turistin elämää ja ostosten tekoja.

Hyvää matkaa Viroon – Head reisi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *