Kuinka menen Helsingissä autolla Tallinnan laivaan?

Minulta kysyttin, miten toimia Helsingin satamassa, jos on menossa auton kanssa Tallinnaan.

Ajoissa satamaan
Tule ajoissa satamaan. Laivafirman suositus on tunti ennen lähtöä. Vähän myöhemminkin ehtii vielä. Katso, että menet henkilöautoille varattuun terminaaliin. Ei siis rekkaterminaaliin.

Etsi kyltti tai valotaulu, jossa lukee Tallinna. Seuraa sitä ja pääset lippuluukulle. Yleensä lippuluukulla on jono, joten aja jonon päähän.

Lippuluukulla
Anna lippuluukulla varausnumerosi (olet toivottavasti varannut matkasi netissä tai matkatoimiston kautta). Pidä myös henkilökortti tai passi käsillä. Sitä saatetaan kysyä. Aja niin lähelle luukkua, ettei tarvitse nousta autosta.

Sinulle annetaan maihinnousukortit (yksi jokaiselle matkustajalle sekä yksi autolle). Jos sinulle annetaan joku lappu kiinnitettäväksi taustapeiliin, ripusta se. Siinä on yleensä liikenteenohjaajalle tietoja siitä mihin laivaan olet menossa, jos useita laivoja lähtee saman aikaisesti.

Autolla laivaan
Aja eteenpäin (seuraa muita autoja). Yleensä ennen laivaan pääsyä joudut odottamaan vielä jonkin aikaa jonossa.

Kun sataman työntekijät antavat autoille luvan ajaa laivaan, ajakaa sinne sovussa yrittämättä ohitella muita! Tässä vaiheessa sataman työntekijä kerää auton maihinnousukortin. Jossain vaiheessa ajoreitin varrella, jolle voit ikkunasta ojentaa auton maihinnousukortin. Henkilöiden kortit jäävät matkustajille.

Aja laivaan henkilökunnan näyttämien käsimerkkien mukaan.

Tallinnan laivassa
Laivassa laita auton vaihde ja käsijarru päälle ettei auto pääse liikkumaan merenkäynnissä.

Ota matkan aikana tarvitsemasi tavarat mukaan, sillä matkan aikana autoon ei pääse.

Autokannella etsi portaikko ja hissikuilu, jota pitkin pääset ylös. Autokannella seinässä oven vieressä on pyöreä painike, josta ovi avautuu ja pääset portaisiin. Laivalla oleskelukerrokset ovat yleensä 6-8.

Muista autosi sijainti laivassa
Kirjoita muistiin, millä kannella ja minkä oven vieressä autosi on. Ovet on numeroitu portaikon puolelta. Tulitko portaita ylös laivan etu- vai takaosasta? Onko autosi oikealla tai vasemmalla käytävästä? Tämä helpottaa kovasti elämää kun etsit Tallinnassa kiireessä autoasi.

Nauti merimatkasta.

Kymmenen minuuttia ennen Tallinnaan saapumista sinua käsketään siirtymään autoon. Muistele missä autosi on ja mene sinne.

Nauti automatkasta Virossa
Älä käynnistä autoasi ennen kuin oma jonosi alkaa liikkua. Aja autollasi Tallinnaan ja nauti automatkasta ja elämästäsi!

1 vastaus artikkeliin “Kuinka menen Helsingissä autolla Tallinnan laivaan?”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *