Sää Tallinnassa ja Virossa – mistä säätiedot?

Ihmettelin aikoinani kun uutisten jälkeen Viron telkkarissa oli säätiedotus. Ihmettelyn aihe oli se, että ensin sanottiin millainen sää on Tallinnassa ja sitten säätila Virossa. Ikään kuin ne olisivat kaksi aivan eri asiaa. Myöhemmin opin, että ne olivat kaksi eri asiaa.

Jos etsit tietoja Viron säästä, löydät niitä muun muassa sivustolta www.ilm.ee

Sivustolla löydät tietoa kolmella kielellä (viro, englanti ja venäjä). Tässä sivuston käyttöön liittyen keskeinen sanasto:

Ilm tänä – säätila tänään
4 päeva prognoos – neljän päivän ennuste
ilm reaalajas – sää tällä hetkellä

Kun napsautat ylhäällä olevassa linkissä kohtaa ”ilm reaalajas”, eteesi aukeaa luettelo virolaisista kaupungeista. Jos napsautat kohtaa Tallinn, pääset ihailemaan nettikameran reaaliaikaista kuvaa Tallinnasta, näet tämän hetken lämpötilan, ilmanpaineen ja 7 vuorokauden ennusteen.

Viimeiseen liittyy myös tiedot tuulen suunnasta ja arvio tuulen nopeudesta. Siitä voi olla hyötyä kun suunnittelet laivamatkaa Viroon. Pienimmät laivat (LindaLine) ei kulje kovalla tuulella. Ja moni matkailija haluaa pysyä maissa (vaikka laiva olisikin isompi Tallink tai SiljaLine), jos tuuli merellä yltyy kovaksi.

Toivottavasti kyseinen sivusto palvelee sinua jos haluat tietä,ä millainen matkailuilma Tallinnassa ja Virossa on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *