Lapsiperheen nähtävyydet Tallinnassa

Iltasanomat listasi lapsiperheen hittinähtävyydet Tallinnassa. Tässä ne tulevat.

Nukketeatteri

Eesti nukuteater (Lai 1). Vaikka esitykset ovat viroksi, viimeisen päälle tehdyt nuket ja lavastukset saavat lapsen nauttimaan – ja kun sukulaiskieleltä puhutaan, ymmärtää sieltä täältä jotain. Liput kannattaa varata ajoissa. www.nukuteater.ee

Tornit

Tallinnaa ympäröi aikanaan neljä kilometriä pitkä kaupunginmuuri, jossa oli peräti 46 puolustustornia. Muuria on jälkellä kaksi kilometriä ja tornejakin kolmattakymmentä, joista muutamiin pääsee sisään.

Kylpylä

Tallinnan vanhassakaupungissa (Aia 18) on vesipuisto, joka on paitsi monipuolinen myös hyvin edullinen etenkin verrattuna Suomen hintatasoon. Kolme vesiliukumäkeä, polskutteluallas pienimmille, porealtaita, saunoja…

2,5 tunnin perhelippu (2 aikuista + 3 lasta) maksaa 27 euroa. www.kalevspa.ee

Lastenmuseo

Baltijaam -rautatien takana on Lastenmuseo (Kotzebue 16). Siellä voi viettää leikkituokion. Museossa voi katsella vanhoja leluja, mutta siellä on myös mahdollisuus leikkiä nukeilla ja askarrella. Tallinnan lastenmuseo on kiinni maanantaisin ja torstaisin. www.linnamuuseum.ee/lastemuuseum

Näköalalimut

Kauniilla säällä kannattaa mennä lasten kanssa juomaan limsat SAS Radisson hotellin 24. kerroksen terassille. Hotelli sijaitsee Kaubamajan takana, Rävala puiestee 3.

Eläintarha

Tallinnan eläintarha on vierailun arvoinen kohde. Eläintarhassa näet siperiantiikerin ja jääkarhun. Eläintarha sijaitsee noin 8 kilometriä keskustasta (Paldiski maantee 145). Eläintarhaan pääset johdinbussilla numero 6 (Kaubamajan luota) tai bussilla 21 (Balti jaaman luota). www.loomaaed.ee

Palatsi

Tallinnassa on palatsi! Kadriorg on pikkuinen palatsi, jonka Pietari Suuri rakennutti kesäasunnoksi perheelleen. Maanantaisin kiinni. Keskustasta pääset ratikoilla 1 ja 3 palatsin luokse. www.ekm.ee

Kirkontorni

Olevisten (Olavin) kirkon torni oli aikoinaan Euroopan korkein. Torni on kesäisin avoinna joka päivä. Kirkon osoite on Lai 50. www.oleviste.ee

Kiitoksia Iltasanomille ja artikkelin kirjottajalle näistä vinkeistä.

Lue koko artikkeli tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *