Tallinnassa Euroopan paras joulutori! (- vai onko sittenkään…)

Tallinnan vanhassakaupungissa raatihuoneentorilla (Raekoja plats) on jo yhdeksän vuoden ajan nähty vaivaa joulutorin pystyttämiseksi. Nyt joulutori muuttaa.

Olen itsekin käynyt monesti ihailemassa raatihuoneen edessä olevaa joulukuusta sekä ympärillä olevia myyntikojuja. Legendan mukaan juuri tuolla Tallinnan raatihuoneen edessä olisi ollut maailman ensimmäinen joulukuusi vuonna 1441.

Joulutori muuttaa! Jõuluturg kolib!

Aiemmin joulutori oli raatihuoneentorilla. Tänä vuonna joulutori muuttaa Rotermannin aukiolle (Rotermanni kvartal) Postimajan ja CC Plaza -elokuvateatterin viereen.

Tallinna jõuluturg
Napsauta karttaa ja saat suuremman kuvan

Viron joulutori – Eesti jõuluturg avataan 19.11.

Tänä vuonna Tallinnan joulutorille pääsee ostoksille marraskuun puolivälin jälkeen. Rotermannin aukiolle nousee noin 40 myyntikojua, joissa tarjoillaan virolaisia käsitöitä, joululahjaideoita, jouluisia ruokia ja juomia sekä viikonloppuisin viihdytystä Tallinnan tapaan.

Joulutori suljetaan 9. tammikuuta 2011. Joulutori on avoinna joka päivä kello 10.00-21.00.

Euroopan paras joulutori

Tallinnan joulutorin järjestäjät mainostavat olevansa Euroopan paras joulutori. Tämä väite liittyy The Times -lehden artikkeliin vuosi sitten, jossa lehti kuvasi kahtakymmentä parasta joulutoria Euroopassa. Tallinnan joulutori oli päässyt kahdenkymmenen joukkoon!

Itse olen vieraillut saksalaisilla joulutoreilla. Ne voittavat suuruudessaan ja valikoimassaan ja tunnelmassaan Tallinnan joulutorin ehdottomasti. Ehkä Tallinnassa on erilaista se, että joulukuussa joulutorilla saattaa olla jopa lunta!

Kaiken kaikkiaan Tallinnan joulutori noudattaa saksalaistyyppisten joulumarkkinoiden periaatetta. Tämähän sopii sillä Tallinnan on vanha hansakaupunki.

Vaikka Tallinnan joulutori ei mielestäni yllä Euroopan parhaimpien joukkoon, on se suomalaiselle turistille aivan ehdoton matkakohde. Varsinkin Vanhassa kaupungissa se oli miljöön keskellä, joka loi todellista joulutunnelmaa. Toivottavasti nyt myös Rotermannin aukiolla.

Varaa hotelli Tallinnasta tästä:


alkuperäinen kuva www.christmas.ee

4 vastausta artikkeliin “Tallinnassa Euroopan paras joulutori! (- vai onko sittenkään…)”

  1. Miksi ihmeessä pois vanhasta kaupungista. Ainakin minun innostukseni lähteä lopahti kokonaan :'(

  2. Minäkin luulin syksyn uutisten perusteella, että näin on. Mutta ilokseni luin Postimees -lehdestä, että 27.11.2010 avataan Tallinnan Raekoja platsilla joulutori!

    Näitä joulutoreja on sitten kaksi? Eesti joulutori (Eesti jõuluturg) Rotermannissa ja Tallinnan joulutori (Tallinna jõuluturg) Raatihuoneen torilla (Raekoja plats).

    Nimimerkki ”pettymys”: Voit mennä rauhassa jouluostoksille Tallinnan vanhaan kaupunkiin! Minäkin suunnistan sinne jouluostoksille (vasta!) 20.12.

    Hyviä jouluostoksia Tallinnassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *