Ennätysmäärä suomalaisia Viron yliopistoissa


Viro on jo pitkän ollut suomalaisopiskelijoiden suosiossa. Tänä syksynä opiskelijoita on taas ennätysmäärä.

Lääketiedettä ja eläinlääketiedettä

Perinteisesti suomalaisia on opiskellut Tarton yliopistossa lääketiedettä ja eläinlääketiedettä. Tänä syksynä lääketiede ja eläinlääketiede ovat taas suomalaisten opiskelijoiden suosikkeja. Tartossa olevan maatalousyliopiston (Eesti maaülikool) eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa on 25 maksullista opiskelupaikkaa, joita tavoitteli 36 suomalaista. Vuoden opiskelumaksu on 88 550 Viron kruunua eli yli 5000 euroa. Tällä hetkellä Tarton maatalousyliopiston (maaülikool) 337 opiskelijasta kolmasosa tulee Suomesta.

Kaupallista alaa

Myös kaupallisen alan opiskelu Virossa on noussut suomalaisten suosikiksi. Tallinnassa suomalaiset voivat opiskella esimerkiksi Estonian Business School -oppilaitoksessa. Tallinnan EBS -oppilaitoksessa opiskelee yli sata suomalaista.

Miksi opiskella Virossa?

Suosittelen Virossa opiskelua muutamasta syystä. Viro on hieno maa asua. Virolaiset ovat keskimäärin erittäin mukavia ihmisiä. Virossa eläminen on halpaa. Asuminen on edullista. Ruoka halpaa. Yliopistot ovat tasokkaita. Viroon matkustaminen on helppoa. Viron kieli on helposti omaksuttavissa – puolen vuoden päästä puhut viroa jo loistavasti. Siitä vaan opiskelemaan viroa ja opiskelemaan viroon!

1 vastaus artikkeliin “Ennätysmäärä suomalaisia Viron yliopistoissa”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *