Hengen ravintoa Tallinnan matkailijalle – Tallinnan suomalainen seurakunta


Vantaan Lauri -seurakuntalehdessä oli kirjoitus kahdesta suomalaisesta papista, jotka työskentelevät Tallinnassa. Hannele Päiviö on työskennellyt pappina lähes neljä vuotta Virossa. Markku Päiviö vuoden 2010 alusta.

Hannele Päiviö työskentelee Tallinnan suomalaisen seurakunnan kirkkoherrana. Markku Päiviö on Virossa turistipappina. Hän selvittää kirkon turistityön mahdollisuuksia Viron kylpyläkaupungeissa. Lisäksi Markku kartoittaa ulkosuomalaistyötä Pietarissa.

Turistityötä tarvitaan siksi, että suomalaisturisteja vierailee paljon myös Pärnussa, Kuressaaressa ja Haapsalussa.

Suomenkieliset jumalanpalvelukset Tallinnassa kello 10

Suomalaisen seurakunnan jumalanpalvelukset on Tallinnan vanhassa kaupungissa Pyhän Mikaelin kirkossa (Rootsi Mihkli kirik, osoite: Rüütli 9) sunnuntaisin kello 10. Jumalanpalveluksen lisäksi varsinkin kauneimmat joululaulut on seurakunnassa suosittu tapahtuma.

Myös monet turistit tulevat suomenkieliseen jumalanpalvelukseen. Hannele Päiviön mukaan tämä kertoo siitä, että ihmiset hakevat Tallinnasta muutakin kuin alkoholia ja halpoja ostoksia.

Tallinnan suomalaisessa seurakunnassa käy myös suomalaisia ryhmiä ja kuoroja, jotka laulavat jumalanpalveluksissa. Myös suomalaiset hääparit viettää täällä häitään. Myös kriisiapua annetaan, sillä turistimatkoilla voi käydä ikäviäkin tapahtumia, sairastumisia tai kuolemantapauksia.

Käy tutustumassa Tallinnan suomenkielisiin jumalanpalveluksiin sunnuntaisin kello 10

Lähteenä käytetty artikkeli:
Vantaan Lauri: Viro on toista maata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *