Nostaako euron tulo hintoja Virossa?


Tallinnan matkailija odottaa jännityksellä nousevatko hinnat Virossa vuoden vaiheessa. Viro siirtyy yhteisvaluutta Euroon. Euroon siirtyminen helpottaa tuntuvasti suomalaisten matkustamista ja ostosten tekemistä Virossa.

Viron liike-elämä on antanut lupauksia, että euroon siirtyminen ei tuo mukanaan hintojen nousua. Monet pelkäävät, että nousu tapahtuu pikku hiljaa syksyllä. Sitten vuodenvaihteessa voidaan osoittaa, että hinnat eivät nousseet.

Eesti kroon historiaan

Muistan kun Viron kruunu tuli Viroon. Tuona kesänä 1992 monet liikemiehet kävivät vielä kauppaa dollareilla. Ihmeen kaupalla Eesti kroon on pitänyt pintansa. Nyt on aika siitä luopua, vaikka monet virolaiset vastustavatkin euroon siirtymistä.

Valitettavasti vielä jouluostoksille mennessä Tallinnan joulutorilla tai Virukeskuksessa ei voi maksaa euroilla. Mutta varmasti vuoden ensimmäisinä päivinä Viroon suuntautuu suuri ostosryntäys. Laivamatkat kannattaa varata ajoissa. Ja hotellit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *