Päivä Tallinnassa vuonna 1965 video

Millainen oli suomalaisen päivä Tallinnassa keväällä 1965. Ylen kuvaama dokumentti näyttää suomalaiselle turistille tuttuja maisemia yli 45 vuoden takaa. Paljon on muuttunut, mutta varsinkin Tallinnan vanhakaupunki näyttää tutulta. Tämä kannattaa katsoa.

Kuvausaikana ei ollut vielä matkustajalaivaliikennettä Suomen ja Viron välillä. Laivaliikenne oli ollut pysähdyksissä vuoden 1940 Viron miehityksestä alkaen. Laivat ryhtyivät seilaamaan vuonna 1965.

Päivä Tallinnassa -elokuvassa tutuksi tulevat Tallinnan vanhakaupunki, Toompean mäki, Pikk Hermann ja tuomiokirkko Toomkirik. Haastatteluun on päässyt kaupunginjohtaja Johannes Undusk, arkkitehti Voldemar Helg ja laulaja Georg Ots.

Elokuvan voit katsoa YLE:n elävässäarkistossa.

Head vaatamist! Hyviä katseluhetkiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *