Euro tulee Viroon

Muistan kuinka ensimmäisellä vironmatkallani vuonna 1991 tein Tallinnassa ostoksia dollareilla! Hiukan myöhemmin tulivat Viron kruunut. Omasta rahasta oltiin ylpeitä. Sitten virolaisten mielenkiintoi alkoi jo kohdistua euroon. Sitä haluttiin, kunnes… niin sitä haluttiin siihen saakka kun kesällä 2010 tehtiin päätös euroon siirtymisestä seuraavana talvena.

Monet virolaiset pelkäävät hintojen nousua. ”Jos tavaroiden hinnat nousevat, miten pärjään”, on monilla huulilla oleva kysymys.

Joka tapauksessa vuoden 2011 alusta eurot tulevat käyttöön. Vironmatkailijan ei enää tarvitse vaihtaa rahaa, mutta valitettavasti Tallinna uhkaa muuttua kalliimmaksi matkailumaaksi. Mutta eihän sinne matkusteta vain edullisten hintojen takia! Vai?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *