Pikakatsaus Helsinki-Tallinna välillä liikennöiviin Tallink Silja -laivoihin

Olen tehnyt Tallinkilla satoja matkoja. Ensimmäinen matkani oli Georg Ots -laivalla. Myös Vana Tallinn -laivalla matkustin usein. Erityisellä lämmöllä muistelen Meloodia -laivaa, jolla kuljin monet myrskyiset matkat. Viime vuosina olen käyttänyt pääasiassa Star ja Superstar laivoja. Helppouden, nopeuden ja aikataulujen vuoksi ne ovat sopineet minulle parhaiten.

m/s Star

Star kuljettaa matkustajan kahdessa tunnissa Suomenlahden yli maksimissaan 1900 matkustajaa ja 450 henkilöautoa. Matka kestää kaksi tuntia. Laiva on rakennettu ympärivuotiseen liikennöintiin.

Star -laivassa on useita ravintoloita, kaksi baaria. Myymälätilaa on yli 1500 neliötä. Erityisesti ilahduttaa se, että ainakin seitsemännellä kannella toimii langaton internet-yhteys.

Star on valmistunut Helsingin telakalla ja ryhtyi liikennöimään 12.4.2007.

m/s Superstar

Tämä Italiassa rakennettu laiva aloitti liikennöinnin vuonna 2008. Kahden tunnin Helsingin ja Tallinnan matkalle mahtuu 2080 matkustajaa. Hyttipaikkoja löytyy 520 henkilölle. Ravintoloiden ja kauppojen lisäksi löytyy kaksi näköalabaaria. Myös internetyhteys löytyy.

Käytännössä Star ja Superstar laivolla matkustaminen on ollut ihan samanlaista.

m/s Baltic Princess

Tällä laivalla kuljin harvoin. Vain pakkotilanteessa, jos en saanut autopaikkaa Star tai Superstar laivalle. Baltic Princess kulkee Helsinki-Tallinna välin 3,5 tunnissa. Laivalla on risteilyn aikana runsasta ohjelmaa.

Laivaan mahtuu peräti 3500 matkustajaa. Laiva laskettiin vesille maaliskuussa 2008.

2 vastausta artikkeliin “Pikakatsaus Helsinki-Tallinna välillä liikennöiviin Tallink Silja -laivoihin”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *