Matkustelu Viroon ja Virossa

Tein ensimmäisen matkani Viroon Georg Ots -laivalla vuonna 1991. Viro oli tuolloin vielä Neuvostoliittoa. Laivamatkasta jäi mieleen se, että korut yms tavarat tuli merkitä jonkinlaiseen tuontiselvitykseen. Tuo oli muuten ainoa kerta kun olen käynyt Neuvostoliitossa!

Tämän jälkeen Viron matkoja on kertynyt satoja. Pääasiassa olen käyttänyt laivoja, muutaman kerran Copterline -helikopteria. Laivoista olen tykännyt eniten Viking Linestä, mutta matkustan pääasiassa Tallinkilla, sillä heillä kulkee enemmän vuoroja. Lindalineä olen käyttänyt joka kesä pari kertaa. Eckerö Linellä olen vuosien varrella matkustanut vain kerran. SuperSeaCat -laivaa on sen sijaan ikävä. Nordic Jet Lineä myös. Mutta ei niin paljoa kuin superkissaa.

Matkani ovat kohdistuneet pääasiassa Tallinnaan. Tutuksi on tullut erityisesti vanhakaupunki. Jos voisin muuttaa Tallinnaan muuttaisin varmaankin Kristiineen tai Nõmmen puutarhakaupunginosaan.

Tartossa suosikkikaupunginosani on ilman muuta Karlova. Hieno – ja ränsistynyt – puutaloalue. Tartossa minua harmittaa eniten uusi tavaratalo, joka rakennetiin ydinkeskustaan. Kaupungin ilme pilattiin. Kenet ostettiin, että saatiin rakennuslupa?

Viron matkoilla yritän välillä kääntyä suurilta maanteiltä pois ja ajella rauhassa maaseudulla. Jos mahdollista pysähdyn paikalliseen kahvilaan ja juttelen paikallisten kanssa. Suosittelen sinullekin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *