Pysäköinti Tallinnassa ja liikenne Virossa

Onko Tallinnassa pysäköinti ilmaista? On ja ei ole. Marraskuun 2011 The Baltic Guide -lehti antaa ohjeita pysäköintiin ja liikenteeseen.

Tallinnassa pysäköinnissä ensimmäiset 15 minuuttia ovat ilmaisia, kun käytät autossa pysäköintikiekkoa. Tämä ei koske yksityisiä parkkipaikkoja.

Tallinnassa pysäköintilippuja voi ostaa kioskeista ja suurimmista kaupoista. Sinun täytyy merkitä pysäköintilippuun pysäköinnin alkamisaika (päivämäärä ja kellonaika). Tallinnan keskustassa on myös kolikoilla toimivia pysäköintiautomaatteja. Minä pysäköin mielelläni auton pysäköintihalliin (suokkipaikkojani ovat Viru-keskuksen pysäköintitalo sekä Vapaudenaukion alla oleva pysäköintitalo).

Sakot Virosta

Jos pysäköit maksamatta, saat vähintään 20 euron sakot. Jos olet pysäköinyt auton siten, että se häiritse muuta liikennettä, sakko on 64 euroa. Jos saat Virossa pysäköintisakot, muista maksaa ne. Virossa saadut sakot laitetaan perintään Suomessa ja sakkosumma voi nousta kolminkertaiseksi! Kokemusta on!

Muista maksaa myös muut sakot! Niitä ei voi enää paeta Suomeen! Lue vaikka teksti Virossa saatujen parkkisakkojen maksaminen.

Pysäköinnin hinta Tallinnassa

Tallinnan keskustassa maksullisella pysäköintialueella pysäköinti on maksullista ma-pe7-19 ja la 8-15. Sunnuntaisin pysäköinti on ilmaista. Pysäköinti maksaa 0,26 euroa/15 minuuttia. Tallinnan ydinkeskutassa maksu on 0,58 euroa/15 minuuttia ja Vanhassakaupungissa 1,15 euroa/15 minuuttia. Maksulliset ajat samat kuin edellä. Vanhassa kaupungissa pysäköinti on maksullista koko vuorokauden.

Viron maantiellä

Suomalainen pärjää Viron maantiellä hyvin. Liikennesäännöt ja liikennekulttuuri on samanlainen kuin Suomessa.

Virossa alkoholiraja liikenteessä on 0 (nollatoleranssi siis). Taajamassa nopeusrajoitus on tavallisesti 50 km/h, joskus myös 30 tai 70 km/h. Taajaman ulkopuolella nopeusrajoitus on tavallisesti 90 km/h. Kesäaikaan nopeusrajoitus voi nousta 110 km/h.

Virossa autossa pitää olla varoituskolmio, vierintäkiilat, ensiapupakkaus ja sammutin. Jos kuljettaja poistuu pimeässä autosta, hänellä tulee olla turvaliivi näkyvyyde lisäämiseksi.

Hyvää ja turvallista matkaa Virossa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *